Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioana Maria Vlas rămâne în arest

Ioana Maria Vlas rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, ieri, contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare de judecare în libertate a acesteia în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare.

Instanţa a admis recursul Parchetului la decizia Tribunalului Bucureşti de judecare a Ioanei Maria Vlas în stare de libertate. Un judecător din trei s-a pronunţat în favoarea eliberării Ioanei Maria Vlas.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, recursul Parchetului la decizia instanţei inferioare privind judecarea în stare de libertate a Ioanei Maria Vlas, fostul administrator al Fondului Naţional de Investiţii (FNI). Instanţa a amânat pentru ieri luarea unei decizii în acest caz.

Ioana Maria Vlas, judecată în stare de arest pentru înşelăciune în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare, a cerut, marţi, Curţii de Apel Bucureştri să fie eliberată pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia. Vlas a susţinut în faţa instanţei că în patru ani a cerut magistraţilor să o lase să stea în arest, însă acum vrea să fie în libertate pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Procurorul a cerut instanţei menţinerea Ioanei Maria Vlas în arest pentru că opinia publică va fi bulversată dacă ea va fi eliberată.

Ioana Maria Vlas a susţinut în faţa instanţei că nu reprezintă un pericol social şi nu înţelege de ce procurorul de şedinţă susţine că opinia publică va fi bulversată dacă ea va fi eliberată.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Ioanei Maria Vlas de a fi judecată în stare de libertate, decizie fiind contestată de Parchet la Curtea de Apel a Capitalei.

 

Vrea să-şi dovedească nevinovăţia.

Ioana Maria Vlas, judecată în stare de arest pentru înşelăciune în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare (FNA), a solicitat Tribunalului Bucureşti să fie eliberată, invocând jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, instanţa admiţând cererea acesteia.

Vlas a arătat că Rusia şi Turcia au fost condamnate de CEDO pentru ţinerea în arest preventiv a unor persoane pentru o perioadă mai mare de cinci ani.

Vlas a declarat că vrea să fie eliberată întrucât numai aşa îşi poate dovedi nevinovăţia, din arest neputând aduce probe în apărarea sa în faţa instanţei. Astfel, Vlas a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de a interdicţiei părăsirea ţării pe perioada procesului.

Ioana Maria Vlas este singurul inculpat din acest proces care se mai află în arest.

Tribunalul Bucureşti a mai admis până acum cereri de eliberare a lui Vlas, însă instanţa superioară a respins solicitările, astfel că acuzata a rămas încarcerată.

Iniţial, în dosarul FNA au mai fost trimişi în judecată Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Istrate. Vântu fusese acuzat de instigare şi participaţie la abuz în serviciu în formă calificată.

În iulie 2004, Tribunalul Bucureşti a decis ca faptele lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul FNA să fie reanalizate şi completate de procurori, iar Ioana Maria Vlas să fie judecată în continuare. Această soluţie a trezit suspiciuni cu privire la legalitate, însă Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a sesizat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana Maria Vlas rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioana Maria Vlas rămâne în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte