Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA a amendat OTV cu 10.000 de lei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, ieri, OTV pentru folosirea unui limbaj injurios şi difuzarea ilegală de publicitate şi a somat Antena 3, OTV, Naţional TV şi Kiss FM pentru greşeli gramaticale şi lexicale şi Realitatea TV, pentru nerespectarea regulilor privind publicitatea.

CNA a amendat postul OTV cu 10.000 de lei, pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzată pe 12 decembrie, în cadrul căreia invitata Oana Zăvoranu foloseşte un limbaj vulgar şi injurios la adresa telespectatorilor care urmăresc emisiunea "Cronica cârcotaşilor", difuzată la Prima TV, numindu-i pe moderatori "doi rahaţi ca Huidu şi Găinuşă", care sunt urmăriţi de "telespectatori de rahat".

De asemenea, invitata prezintă, în cadrul emisiunii, păpuşa Oana Zăvoranu, precizând preţul jucăriei şi detaliile de achiziţie.

Potrivit membrilor Consiliului, postul a încălcat articolul 42, alineatul 4 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede: "Realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane", articolul 27, alineatul 1 din Legea audiovizualului - "Publicitatea şi teleshoppingul se difuzează grupat, trebuie să fie uşor de identificat prin marcaje corespunzătoare şi trebuie să fie separate de alte părţi ale serviciului de programe prin semnale optice şi acustice" şi articolul 112, alineatul 1 din Cod - "Este interzisă difuzarea de emisiuni, altele decât emisiunile de teleshopping, în care sunt prezentate bunuri sau servicii individualizate care pot fi identificate de public prin marcă, producător ori prin modalităţi de comercializare; aceste restricţii nu se referă la denumirea companiilor producătoare de bunuri sau prestatoare de servicii".

Postul Realitatea TV a fost somat, marţi, pentru încălcarea articolului 124, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care presupune că, "în cazul transmisiilor în direct, publicitatea nu trebuie să afecteze integritatea programelor respective". Realitatea TV a întrerupt, luni, prin inserarea de publicitate, discursul preşedintelui francez Nicolas Sarkozy susţinut în faţa camerelor reunite ale Parlamentului.

Totodată, CNA a hotărât somarea posturilor Antena3, OTV, Naţional TV şi Kiss FM pentru încălcarea regulilor gramaticale şi lexicale ale limbii române. Somaţia a fost dată în baza "Raportului asupra calităţii limbii române în audiovizual", realizat în urma unui parteneriat între Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" şi CNA, pe baza monitorizării a şase posturi de radio şi 12 posturi de televiziune, în perioada 26 noiembrie - 11 decembrie. Potrivit Raportului, au fost înregistrate 68 de greşeli la postul Antena 3, 39 de abateri la OTV, 25 la Naţional TV şi 19 la Kiss FM.

Potrivit membrilor CNA, posturile au încălcat articolul 88 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care presupune că "radiodifuzorii au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA a amendat OTV cu 10.000 de lei.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CNA a amendat OTV cu 10.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei