Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

750 de aparate şi echipamente noi pentru spitale

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona, în 2008, peste 750 de aparate şi echipamente noi pentru spitale şi va continua dotarea cu ambulanţe a sistemului sanitar, pentru a ajunge la 2.500 de maşini prevăzute în cadrul programului, a anunţat, marţi, ministrul Eugen Nicolăescu.

"Şi în 2008 vom urmări dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii furnizorilor de servicii medicale şi dotarea acestora cu aparatură/echipamente medicale şi mijloace de transport specifice. În acest scop, vom continua dotarea cu ambulanţe a sistemului sanitar, pentru a atinge 2.500 de maşini noi aşa cum ne-am propus, adică înnnoirea completă a parcului auto", a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, dotarea spitalelor cu echipamente medicale vizează achiziţionarea a 150 de aparate de anestezie şi terapie intensivă, 150 aparate mobile de radiologie şi 50 de aparate fixe de radiologie, 250 de aparate de ventilaţie, 50 de computer tomografe, şase gamma camere, 20 de angiografe şi şase echipamente de radioterapie.

"De asemenea, vor fi achiziţionat în cadrul programului naţional de investiţii în infrastructura oncologică, program elaborat la sfârşitul lui 2007 de către Comisia de oncologie a MSP şi care are în vedere dotarea institutelor oncologice cu aparatură capabilă să asigure servicii medicale eficient, opt RMN, două PET-CT şi 60 de mamografe. Intenţionăm să achiziţionăm şi un spital modular de maximă importanţă pentru utilizarea în situaţii de calamităţi", a mai spus Nicolăescu.

Demnitarul a adăugat că în 2008 este prevăzută începerea lucrărilor la cele 18 spitale judeţene de urgenţă şi patru spitale regionale de urgenţă, acestea fiind obiective noi de investiţii.

Tot în 2008 vor debuta şi lucrările de reabilitare la 15 spitale judeţene de urgenţă. Elaborarea şi finalizarea documentaţiei pentru construirea Centrului de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară pentru Copii, parte a Programului Siemens Colţea, va reprezenta un alt domeniu de interes pentru MSP. Acestă unitate va fi construită în incinta Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", a precizat ministrul Sănătăţii.

Alte investiţii în infrastructură vizează dezvoltarea asistenţei medicale maternale şi neonatale prin reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale a unităţilor care acordă îngrijiri mamei şi nou-născutului, dezvoltarea asistenţei medicale primare şi a serviciilor medicale în mediul rural prin construirea şi dotarea centrelor pilot care vor acorda asistenţă medicală, a conchis demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 750 de aparate şi echipamente noi pentru spitale.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
750 de aparate şi echipamente noi pentru spitale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei