Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regina Elizabeth a II-a împlineşte, joi, vârsta de 85 de ani

Elizabeth a II-a, regina Marii Britanii, împlineşte, joi, vârsta de 85 de ani, cu o săptămână înainte de căsătoria nepotului ei, prinţul William, informează contactmusic.com.

Suverana britanică domneşte de 59 de ani, după ce a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952, la vârsta de 25 de ani, şi îşi va celebra jubileul de diamant în anul 2012.

Editorii site-ului contactmusic.com au dorit să o felicite pe regina Elizabeth a II-a cu ocazia celei de-a 85-a aniversări a ei alcătuind o listă cu 10 lucruri deosebite despre viaţa suveranei britanice.

Elizabeth a II-a este monarhul constituţional a 16 state suverane independente, inclusiv Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas şi Papua Noua Guinee.

Ceremonia de înscăunare, în anul 1953, a fost primul eveniment de acest tip care a fost televizat.

În prezent, Elizabeth a II-a ocupă poziţia a treia într-un clasament al celor mai longevivi monarhi britanici, însă îl va depăşi pe regele George al III-lea anul viitor şi va urca pe poziţia a doua, după regina Victoria, care a domnit peste 60 de ani.

Elizabeth a II-a a fost interpretată pe marele ecran în filmul "Regina/ The Queen" de actriţa Helen Mirren, un rol care i-a adus acesteia un premiu Oscar. Tatăl ei, regele George al VI-lea, a fost interpretat de Colin Firth în filmul "Discursul regelui/ The King's Speech", iar actorul britanic a fost recompensat la rândul său cu un premiu Oscar.

Regina l-a întâlnit pe soţul ei, prinţul Philip, duce de Edinburgh, atunci când avea 13 ani. Cei doi tineri şi-au trimis scrisori de dragoste timp de mulţi ani, înainte de a se căsători în 1947 la catedrala Westminster - aceeaşi catedrală unde se vor căsători prinţul William şi Kate Middleton pe 29 aprilie.

Pentru nunta ei, organizată după Al Doilea Război Mondial, Elizabeth a II-a a trebuit să strângă mai multe cupoane de raţii pentru a putea să-şi cumpere materialul din care a fost confecţionată rochia ei de mireasă.

Atunci când Elizabeth a II-a a devenit regină, soţul ei, prinţul Philip, a renunţat la cariera lui din marina britanică pentru a-i deveni prinţ consort.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Elizabeth a II-a s-a înrolat în Women's Auxiliary Territorial Service şi a obţinut rangul "Second Subaltern", primind calificarea de şofer şi mecanic auto.

Elizabeth a II-a are patru copii - Charles, Anne, Andrew şi Edward. Charles, prinţul de Wales, este primul în ordinea succesiunii la tronul britanic, urmat de fiii săi, William şi Harry.

Numele complet al reginei este Elizabeth Alexandra Mary.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regina Elizabeth a II-a împlineşte, joi, vârsta de 85 de ani.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regina Elizabeth a II-a împlineşte, joi, vârsta de 85 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei