Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2011 - Anul XVI, nr. 67 (4665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Operaţiunea militară din Libia a primit câte un nume de la fiecare ţară implicată

"Harmattan", "Ellamy" sau "Odyssey Dawn" sunt nume, uneori surprinzătoare, date operaţiunii militare din Libia, după criterii foarte diferite, relatează AFP.

În Marea Britanie, un calculator este cel care a ales numele Ellamy ca nume al operaţiunii. "Fiecare armată (în parte) hotărăşte care sunt numele de cod" pe care le utilizează, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării.

În Franţa, Harmattan, numele ales pentru această operaţiune, este numele vântului deşertic Armatan, "care se formează în Sahara". Această opţiune, potrivit Ministerului francez al Apărării, "nu are o anumită semnificaţie".

"Operaţiunile sunt botezate după numele unui vânt, plante sau animale răspândite", a subliniat el. "Primul criteriu de alegere este neutralitatea, pentru a arăta că numele nu poartă nicio simbolică anume, că este vorba despre o planificare militară, ci nu de un război ideologic".

Spre exemplu, Epidot, numele programului de instruire a armatei afgane de către militarii francezi, desemnează un mineral din munţii afgani.

Americanii, care au botezat Desert Storm bătălia terestră din cadrul Războiului din Golf, în 1991 şi Enduring Freedom operaţiunea din 2001, în Afganistan, îşi asumă un vocabular bombastic şi războinic, comentează AFP, ca Odyssey Dawn.

Numele utilizat de canadieni, Operaţiune Mobilă, desemna, deja, operaţiunea de evacuare a cetăţenilor canadieni din Libia, la începutul revoltei populare din această ţară. Statul Major canadian nu a apreciat ca util să schimbe acest nume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operaţiunea militară din Libia a primit câte un nume de la fiecare ţară implicată.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operaţiunea militară din Libia a primit câte un nume de la fiecare ţară implicată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei