Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestaţiile continuă în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

Noi confruntări au avut loc, vineri, în Libia, în timp ce manifestaţiile au continuat în alte ţări din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, relatează AFP, care prezintă ultimele evenimente din această zonă.

LIBIA - Insurecţia a continuat vineri să avanseze către vest pentru a opri un eventual atac al armatei colonelului Muammar Kadhafi, în timp ce opoziţia a încercat să protesteze la Tripoli.

Confruntări între opozanţii lui Kadhafi şi forţele de ordine au avut loc la periferia estică a capitalei, în timp ce mai mulţi susţinători ai regimului manifestau în centrul oraşului.

O bază militară controlată de rebeli în apropiere de Ajdabiya (est) a fost bombardată de forţele guvernamentale, iar exodul masiv continua la frontiera tunisiană, unde peste 100.000 de persoane au ajuns începând din 20 februarie.

YEMEN - Cel puţin patru manifestanţi au fost ucişi şi alţi şapte răniţi de tirurile lansate de militari asupra manifestanţilor în localitatea Semla, situată la 170 de kilometri nord de Sanaa. Rebeliunea adepţilor unei ramuri a şiismului (zaidiyyah) din nordul Yemenului s-a alăturat mişcării de protest faţă de preşedintele Saleh, aflat la putere de 32 de ani.

EGIPT - Noul premier, Essam Sharaf, s-a adresat miilor de persoane reunite în emblematica piaţă Tahrir din Cairo, luându-şi angajamentul să îndeplinească revendicările poporului în vederea unei schimbări democratice.

TUNISIA - Noul premier, Beji Caid Essebsi, l-a acuzat pe preşedintele destituit Zine El Abidine Ben Ali, care a fugit în Arabia Saudită, de "înaltă trădare" şi a anunţat că prioritatea acţiunii Guvernului său este restabilirea securităţii pentru relansarea economiei, aflată în prezent "pe marginea prăpastiei". Autorităţile tunisiene de tranziţie au anunţat şi alegerea unei Adunări constituante la 24 iulie.

IRAK - Câteva mii de persoane au manifestat la Bagdad şi în mai multe oraşe din sudul Irakului înconjurate de importante forţe de securitate, pentru a denunţa starea serviciilor publice, corupţia, şomajul sau incompetenţa liderilor lor.

IORDANIA - Mii de iordanieni au manifestat la Amman la apelul islamiştilor pentru "reforme ale regimului", la o zi de la refuzul Guvernului de a accepta o monarhie constituţională cerută de o parte a opoziţiei.

BAHRAIN - O manifestaţie a opoziţiei era prevăzută pentru a cere reforme politice, în timp ce confruntări au avut loc joi seara între tineri sunniţi şi şiiţi în Hamad City, la sud de Manama, necesitând intervenţia poliţiei.

ARABIA SAUDITĂ - Câteva sute de persoane au manifestat, vineri, în estul majoritar şiit al Arabiei Saudite pentru a cere eliberarea unui demnitar, la o zi de la arestarea mai multor demonstranţi. Manifestaţia a avut loc în urma unor apeluri lansate pe Facebook pentru organizarea unei "zile a mâniei" în estul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestaţiile continuă în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestaţiile continuă în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei