Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece state UE lansează astăzi, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, numărul unic de sesizare

Zece state membre ale UE, printre care şi România, lansează astăzi, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, numărul unic 116.000 la care se pot face sesizări privind dispariţii de copii, Guvernul român punând astfel în practică Decizia Comisiei Europene dată în acest sens în februarie 2007.

"Dispariţia unui copil în condiţii alarmante impune, cu necesitate, acţiuni rapide, profesioniste şi eficiente ale Poliţiei, în cadrul unui parteneriat cât mai larg cu societatea civilă şi cu toţi factorii disponibili să contribuie la prevenirea producerii unor adevărate drame umane, prin salvarea vieţii ori sănătăţii copilului", explică Poliţia Română.
Pentru o mai bună cunoaştere a cauzelor şi tipologiei acestui fenomen, la nivelul Poliţiei Române a fost elaborat un studiu la nivel naţional care evidenţiază faptul că din 3.409 minori înregistraţi ca dispăruţi în perioada ianuarie - decembrie 2008, au fost găsiţi 98,7 la sută.

De asemenea, arată Poliţia Română, în aproximativ 95 la sută dintre cazuri este vorba de plecări voluntare ale minorilor de la domiciliu sau din centrele de ocrotire, pe o perioadă nedeterminată şi numai 1,2 la sută dintre dispariţii sunt cauzate de acţiunile unor persoane (sechestrare în vederea exploatării sexuale, traficare în afara graniţelor tării, exploatare prin muncă).

De aproape trei ani, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) colaborează cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus, în scopul prevenirii şi soluţionării cazurilor referitoare la copiii dispăruţi, derulând campanii de informare a populaţiei cu privire la acest fenomen şi sprijinind autorităţile statului în demersurile de căutare a copiilor dispăruţi.

"Luni, 25 mai, începând cu ora 13.30, la Senatul României va avea loc lansarea oficială a campaniei de promovare a numărului unic 116.000 pentru sesizarea dispariţiilor de copii. Campania Focus de promovare a numărului 116.000 se va desfăşura, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada iunie-septembrie 2009", arată sursa citată.

Luni, 25 mai, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, se lansează simultan în zece state membre ale Uniunii Europene campania de promovare a acestui număr. Scopul campaniei este de a informa părinţii şi copiii despre disponibilitatea acestui număr, despre posibilitatea de a anunţa dispariţia unui copil sau de a da detalii despre un copil dispărut.

Formând 116.000, orice cetăţean aflat în una dintre cele zece ţări poate raporta dispariţia unui copil, primind informaţii utile despre modul de instrumentare a cazului în ţara respectivă.

Prin decizie a Comisiei Europene, în luna februarie 2007, a fost introdus numărul 116.000, ca număr unic european pentru sesizarea dispariţiilor de copii. Statele membre au obligaţia de a rezerva numărul 116.000 pentru acest scop. Într-o Europă fără frontiere, acest număr devine esenţial în sesizarea dispariţiilor şi căutarea copiilor.

În România, cu sprijinul Romtelecom, apelul este preluat de către operatorii specializaţi ai Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece state UE lansează astăzi, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, numărul unic de sesizare.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece state UE lansează astăzi, de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, numărul unic de sesizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei