Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2009 - Anul XIV, nr. 303 (4289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mahmureala afectează judecata tinerilor adulţi

Mahmureala afectează judecata tinerilor adulţi, deoarece efectele intoxicaţiei durează mult timp după ce concentraţia de alcool din sânge s-a diminuat, determinând o încetinire a timpilor de reacţie şi afectând capacitatea de concentrare, informează Reuters.
Potrivit unui studiu american, publicat în revista "Alcoholism: Clinical and Experimental Research", o noapte de somn după o escapadă bahică nu este suficientă pentru a scăpa de mahmureală şi de celelalte efecte negative ale alcoolului.
Cercetătorii americani din Rhode Island şi Massachusetts au descoperit că nu contează dacă băuturile consumate sunt închise sau deschise la culoare, deoarece nivelul de afectare a capacităţii de judecată este acelaşi în ziua următoare.
"Oamenii se confruntă cu o diminuare a capacităţii de judecată, în dimineaţa următoare, după ce alcoolul iese din fluxul sangvin", a explicat medicul Damaris Rohsenow de la Brown University Center for Alcohol and Addiction Studies, coordonatorul acestui studiu.
Studiul a urmărit să determine felul în care consumul excesiv de alcool influenţează capcitatea de judecată a 95 de tineri adulţi, cu vârstele cuprinse între 21 şi 33 de ani. Voluntarii au petrecut două nopţi într-un centru de testare din Boston. Într-o seară ei au primit alcool (vodcă sau whiskey diluat cu cola), iar în altă seară au primit un placebo. Cercetătorii au măsurat concentraţiile de alcool din sânge, tiparele somnului şi capacitatea de analiză rapidă menţinută pentru o perioadă lungă de timp.
Pentru a aproxima efectele alcoolului asupra unui stomac gol, medicii americani le-au oferit voluntarilor o cină standard, cu trei ore înainte de servirea băuturilor, până când subiecţii testaţi au ajuns la o concentraţie minimă de alcool în sânge (0,09 %). În toate cele 50 de state americane, concentraţia de 0,08% reprezintă limita legală. Peste această limită, o persoană este considerată sub influenţa alcoolului.
Studii precedente susţin că simptomele mahmurelii (dureri de cap, ameţeli, insomnie) dispar, de regulă, după câteva ore de mers pe jos.
Vodca şi whiskey-ul se plasează la cele două extreme în ceea ce priveşte puritatea alcoolului: vodca este băutura cu cele mai puţine impurităţi, iar whiskey-ul conţine cel mai ridicat nivel de impurităţi.
Potrivit studiilor anterioare, cu cât nivelul de impurităţi este mai mare, cu atât persoana care a consumat alcool în noaptea precedentă se va simţi mai rău, cu toate că afectarea capacităţii de judecată a fost aceeaşi în ambele situaţii.
Voluntarii care au primit alcool în seara dinaintea efectuării acestor teste, "au crezut că pot conduce automobilul la fel de bine sau chiar mai bine", comparativ cu voluntarii care au primit placebo.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mahmureala afectează judecata tinerilor adulţi .
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mahmureala afectează judecata tinerilor adulţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei