Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2009 - Anul XIV, nr. 303 (4289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Consiliul Judeţean a micşorat tarifele pentru închirierea spaţiilor la Centrul Economic Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat în ultima şedinţă din acest an nivelul taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean pentru anul 2010. În general, acestea au rămas la nivelul anului 2009, însă sunt şi situaţii în care taxele şi tarifele au fost majorate sau micşorate. Spre exemplu, tarifele pentru închirierea spaţiilor la Centrul Economic Bucovina au fost diminuate. Astfel, pentru închirierea spaţiilor expoziţionale, în 2010 se va percepe un tarif zilnic de 6,7 lei pe metrul pătrat în cazul incintelor interioare şi de 0,5 lei în cazul celor exterioare. Tariful lunar de închiriere a spaţiilor pentru producţie, servicii sau depozitare va fi de 5 lei pe metrul pătrat, iar cel de închiriere a spaţiilor pentru birouri va fi de 9 lei pe metrul pătrat. Sălile de conferinţă vor putea fi închiriate contra sumei de 86 de lei pe zi, însă pentru perioade ce depăşesc trei zile preţul se reduce la jumătate. Taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, avizelor şi autorizaţiilor în domeniul construcţiilor emise de Consiliul Judeţean vor fi mai mari în 2010 faţă de 2009. Ele au fost actualizate cu rata inflaţiei. Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în mediul urban diferă în funcţie de suprafaţă, de la 5 lei pentru o suprafaţă de până la 150 de metri pătraţi, la 12 lei pentru o suprafaţă cuprinsă între 751 şi 1.000 de metri pătraţi. În mediul rural se percepe 50% din taxa pentru mediul urban. Pentru eliberarea autorizaţiei de construire taxa este de 1% din valoarea autorizată a lucrărilor. Nu se percep taxe în cazul construirii lăcaşelor de cult, pentru lucrările de interes public judeţean sau local sau pentru dezvoltarea, modernizarea sau reabilitarea infrastructurilor din transporturi care aparţin domeniului public al statului. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de desfiinţare totală sau parţială a unei construcţii este egală cu 0,1% din valoarea impozabilă a construcţiei.

 

Tarifele pentru închirierea spaţiilor comerciale rămân la nivelul acestui an

Tarifele lunare pe metrul pătrat pentru închirierea spaţiilor comerciale din mediul urban în 2010 rămân la nivelul acestui an, adică între 6 lei şi 26 de lei, în funcţie de zonă. Chiria lunară pentru spaţiile comerciale din mediul rural va fi de 7 lei pe metrul pătrat. Pentru trenurile închiriate în scop comercial, chiria lunară va fi de 15 lei pe metrul pătrat în municipiul Suceava, 10 lei în mediul urban şi 5 lei în mediul rural. La acelaşi nivel ca în 2009 vor rămâne tarifele percepute pentru utilizarea zonei drumurilor judeţene, preţul biletelor de intrare la spectacolele Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” (8 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii, elevi, studenţi şi militari), precum şi taxa percepută pentru eliberarea adeverinţelor, copiilor şi extraselor după documentele din arhiva Consiliului Judeţean (5 lei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a micşorat tarifele pentru închirierea spaţiilor la Centrul Economic Bucovina.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean a micşorat tarifele pentru închirierea spaţiilor la Centrul Economic Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei