Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2009 - Anul XIV, nr. 303 (4289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea respinge afirmaţiile din presa străină privind corupţia, fondurile publice şi lenjeria intimă

Luni, 28 Decembrie 2009 (16:37:16)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a respins luni, printr-un drept la replică, unele afirmaţii apărute în presa internaţională, arătând că nu a pozat în lenjerie intimă, nu a fost implicată în scandaluri de corupţie şi că nu a avut "acces privilegiat" la fonduri publice.

Udrea face referire la trei articole transmise săptămâna trecută de EUobserver, UPI şi The Sunday Times, sub titlurile "Un ministru controversat, peste fondurile UE în România", "Controversata Românie alarmează UE" şi "Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare".

Materialul din The Sunday Times arată că o parte din fondurile UE pentru România, una dintre cele mai sărace ţări din Uniune, au fost încredinţate Elenei Udrea, despre care publicaţia notează că a pozat în reviste mondene în lenjerie intimă şi este implicată în scandaluri de corupţie. Totodată, o anchetă parlamentară, declanşată împotriva ei în timp ce deţinea funcţia de ministru al Turismului, a recomandat deschiderea unei anchete penale pe numele acesteia pentru utilizarea fondurilor publice. În plus, ziarul notează că Udrea s-a remarcat ca o protejată a preşedintelui Traian Băsescu.

În dreptul la replică, Udrea arată că "este deja de notorietate" că procurorii au respins acuzaţiile comisiei parlamentare şi că au dispus neînceperea urmăririi penale.

"Subliniez şi că niciodată nu am fost acuzată de fapte de corupţie, aşa cum eronat se afirmă în articolele menţionate mai sus. Nici chiar comisia Orban nu a făcut astfel de acuzaţii", declară Udrea.

În ceea ce priveşte gestionarea fondurilor europene, ea spune că a făcut "acest exerciţiu", în calitate de ministru al turismului, "cu bună credinţă şi cu profesionalism".

"Am reuşit o rată bună de contractare şi de absorbţie în domeniul major de intervenţie 5.3 din Programul Operaţional Regional «Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică», Ministerul Turismului fiind organism intermediar de implementare a programelor pe acest domeniu", a susţinut Udrea.

Ea s-a arătat surprinsă că presa din România a preluat informaţia din mass media internaţională potrivit căreia ar fi pozat în lenjerie intimă, apreciind că "se ştie foarte clar că este vorba de o minciună".

Udrea spune, de asemenea, că soţul său, omul de afaceri Dorin Cocoş, nu a avut avantaje pe seama funcţiilor publice pe care le-a deţinut ea şi că nu a avut niciodată «acces privilegiat» la fonduri publice.

Oficialul remarcă "cel puţin un punct comun" între cele trei articole, respectiv redarea unor declaraţii ale Alinei Mungiu-Pippidi, care apreciază drept scandaloasă desemnarea Elenei Udrea ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Tot doamna Mungiu-Pippidi face afirmaţii calomnioase legate de afacerile soţului meu şi, în acest context, de relaţia mea cu preşedintele României. Este regretabil ca domnia sa, din poziţia pe care o deţine, să transforme o vendetă personală în subiect al unor ştiri ce afectează nu doar imaginea mea, ci şi a României la nivel internaţional. Pe această cale, îi cer doamnei Mungiu-Pippidi să nu abdice de la standardele academice care au consacrat-o, să lase la o parte resentimentele pe care le are faţă de mine şi, atunci când face aprecieri la adresa activităţii mele publice, să se raporteze la fapte reale, nu la zvonuri fără niciun suport", mai afirmă Udrea.

Ea a transmis dreptul la dreptul la replică redacţiilor EUobserver, UPI şi The Sunday Times, dar şi presei româneşti.

"Nu visez un tratament preferenţial din partea presei române, doresc doar echidistanţă şi obiectivitate în relatarea aspectelor legate de acţiunile mele care vizează interesul public", a menţionat ea.

Udrea cere presei, în final, "să fie la fel de exigentă cu ea însăşi" pe cât este de exigentă cu ministrul Dezvoltării şi Turismului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea respinge afirmaţiile din presa străină privind corupţia, fondurile publice şi lenjeria intimă.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Udrea respinge afirmaţiile din presa străină privind corupţia, fondurile publice şi lenjeria intimă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar nu o sa recunoasca.... trimis de
(28 dec 2009, 21:25:55
De departe ,cel putin pentru mine, dna Udrea este cel mai antipatic politician ,mult mai antipatic chiar decat dl.Basescu si in afara de calitatile sale de ,,animal frumos,, nu are nimic altceva. Nu pot crede ca avem asa un geniu in Carpati care este la 36 de ani profesor universitar si este pur si simplu de neinlocuit(dovada numirile repetate in functii foarte importante in stat). Dar daca ai talente,,orale,, si alte talente poti accede in politica foarte usor in Romania. Singura sansa a romanilor: EMIGRAREA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei