Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2009 - Anul XIV, nr. 303 (4289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbători

Sute de suceveni au ajuns la spital din cauza băuturii şi mâncării în exces

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de suceveni au privit Crăciunul ca o sărbătoare fără regulile alimentare care i-au constrâns în timpul anului şi au mâncat şi au băut până au ajuns la spital. Orele îndelungate petrecute în jurul mesei, cu nenumărate feluri de mâncare, majoritatea având în abundenţă carne şi preparate din carne, multe sortimente de dulciuri, stropite cu cantităţi considerabile de alcool, asociate cu zilele libere şi cu lipsa de mişcare, au transformat magia sărbătorilor în coşmarul urgenţelor medicale.
Potrivit medicilor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, în zilele de Crăciun a fost o avalanşă de pacienţi, cel puţin 200 pe zi, care au avut probleme de sănătate din cauza consumului excesiv de alcool şi mâncare. “S-au terminat registrele de consultaţii unul după altul! Numai de sâmbătă seara, de la ora 21.00, şi până astăzi la 12.00 au fost 200 de pacienţi şi 50 la sută dintre ei, majoritatea tineri, au avut probleme digestive din cauza consumului excesiv de alcool”, ne-a declarat, ieri, unul dintre medicii care au fost de gardă la Urgenţe. Din fericire, cele mai multe afecţiuni au putut fi tratate cu o medicaţie uşoară - perfuzii cu un protector hepatic, antispastice şi calmante, dar medicii avertizează că lipsa efortului fizic şi consumul excesiv de alcool sunt factori care, în combinaţie cu alimente greu digerabile, afectează echilibrul organismului şi pot duce la agravarea unor boli cronice. Indigestiile, erupţiile cutanate, tumefierea feţei sau a buzelor, mâncărimi, diaree, colici, vărsături, greaţă, respiraţie anevoioasă, hipotensiune sau hipertensiune arterială, paloare şi dureri de cap sunt alte efecte ale exceselor alimentare, “cadouri” pe care nu le vrea nimeni, cu atât mai puţin de sărbători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au ajuns la spital din cauza băuturii şi mâncării în exces.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Sute de suceveni au ajuns la spital din cauza băuturii şi mâncării în exces3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei