Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sugestie

Ioan Bălan le recomandă politicienilor să se abţină de la a comenta anchetele în curs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunea Parchetului în ceea ce priveşte procesul electoral trebuie să se desfăşoare fără presiuni şi fără imixtiunea politicului, este de părere secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan. Bălan constată că USL se grăbeşte să acuze şi să condamne demersurile procurorilor în cazul anchetelor desfăşurate în ceea ce priveşte procesul electoral, precizând că oamenii politici trebuie să înveţe o regulă esenţială: să nu se pronunţe asupra anchetelor în curs, pentru că declaraţiile lor pot fi interpretate, ca imixtiuni în actul de justiţie.

„USL nu a învăţat din păcate această regulă. Observăm că USL este consecvent cu tradiţia de a intimida justiţia şi de a încerca să o controleze. Nu avem suficiente informaţii şi nici nu este corect să ne pronunţăm asupra unor anchete. PDL susţine şi va susţine întotdeauna respectarea legii şi nu va interveni în actul de justiţie. USL nu are dreptul de a interveni asupra unor anchete în curs, deoarece justiţia nu este subordonată actului politic. USL trebuie să înţeleagă că infracţiunile electorale trebuie tratate cu maximă responsabilitate şi seriozitate de către autorităţi, deoarece întreg statul de drept şi democraţia în esenţa ei se bazează pe votul real al cetăţenilor şi pe corectitudinea procesului electoral”, a declarat  deputatul Ioan Bălan, care deţine şi funcţia de secretar general adjunct al PDL la nivel naţional.   

 

Bălan aminteşte că activitatea DNA şi a Parchetului General a fost apreciată în rapoartele pe justiţie ale Comisiei Europene

Bălan a făcut referire la atacul  preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, asupra Parchetului General, care, în opinia sa, se înscrie în curentul indicaţiilor şi presiunilor pe care USL le exercită permanent asupra instituţiilor independente ale statului, asupra justiţiei.

„Aceste practici îi sunt extrem de familiare domnului Ion Iliescu, din perioada în care exercita funcţii de conducere în structurile de putere ale PCR. Solicitarea de a aduce conducerea Parchetului în faţa Parlamentului arată că Ion Iliescu nu a reuşit să înţeleagă niciodată esenţa democraţiei: separaţia puterilor în stat. Încă o dată se dovedeşte că adversarul real al lui USL nu este Traian Băsescu, ci instituţiile independente ale statului, fie că vorbim de Curtea Constituţională, ANI, Parchet, CSM sau DNA”, a spus Bălan. El a amintit că activitatea DNA şi a Parchetului General a fost apreciată în rapoartele pe justiţie ale Comisiei Europene, în timp ce USL a fost criticată de comunitatea occidentală pentru presiunile exercitate asupra justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Bălan le recomandă politicienilor să se abţină de la a comenta anchetele în curs.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Bălan le recomandă politicienilor să se abţină de la a comenta anchetele în curs1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei