NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
marţi, 28 apr 2015 - Anul XX, nr. 96 (5908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afacere în familie

Omul de afaceri Nelu Opincaru, acuzat că a vândut bunuri ale SOCONI Group la un preţ mult sub valoarea lor reală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat luni trimiterea în judecată a omului de afaceri Nelu Opincaru, acuzat că în calitate de administrator al SC SOCONI Group SRL a vândut zeci de bunuri ale societăţii aflate în pragul falimentului la un preţ mult sub valoarea reală a respectivelor bunuri. Cumpărătorul a fost administratorul unei firme cu care Soconi Group se afla în relaţii de afiliere, Soconi Grand Construct, condusă de fiul lui Nelu Opincaru.

Potrivit unui comunicat al unităţii de parchet, Nelu Opincaru va ajunge în faţa instanţei de judecată într-un dosar în care procurorii îl acuză de săvârşirea infracţiunii de folosire cu rea-credinţă a bunurilor societăţii şi a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tranzacţiile dubioase s-au petrecut în octombrie 2012, la o zi una după alta, când - arată anchetatorii - „inculpatul, acţionând cu rea-credinţă, într-un scop contrat intereselor societăţii” a înstrăinat către o altă firmă nu mai puţin de 59 de bunuri corporale la un preţ subevaluat, „întocmind în fals o chitanţă, care atesta plata preţului de către societatea cumpărătoare”.

În acea perioadă, Soconi Group era înglodată în datorii, iar la scurt timp s-a cerut şi intrarea în insolvenţă, însă în patrimoniul firmei nu mai era mare lucru pentru a putea fi valorificat şi, astfel, recuperate debitele.

 

Anchetatorii spun că preţul convenit nu a fost niciodată plătit, fiind falsificată o chitanţă

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava arată că au fost două categorii de bunuri care au fost înstrăinate. O dată, bunuri neamortizate integral (motocompresor, generatoare de curent, tahografe, miniexcavator, miniîncărcător, schele etc.), a căror valoare totală la data tranzacţiei a fost de 170.000 de lei, însă valoarea de facturare a fost de aproximativ 47.000 de lei.

Au fost vândute apoi bunuri amortizate (două Dacia, 4 Volkswagen, un Audi, un autotractor, o autospecială etc.). Deşi în contabilitatea valoarea lor era zero, respectivele bunuri puteau fi valorificate la fier vechi, însă au fost vândute la un preţ mult mai mic decât s-ar fi obţinut la un centru de colectare.

„Bunurile vândute au fost subevaluate, iar preţul convenit nu a fost niciodată plătit în realitate, însă plata apare ca efectuată printr-o chitanţă întocmită în fals de inculpat”,  concluzionează anchetatorii, precizând că dosarul a fost trimis Judecătoriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Nelu Opincaru, acuzat că a vândut bunuri ale SOCONI Group la un preţ mult sub valoarea lor reală.
 Vizualizări articol: 3029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Omul de afaceri Nelu Opincaru, acuzat că a vândut bunuri ale SOCONI Group la un preţ mult sub valoarea lor reală2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei