Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control în trafic

Poliţiştii le-au aplicat aproape o sută de amenzi bicicliştilor, mopediştilor şi căruţaşilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava au organizat un control în trafic, cu efective sporite, care a urmărit verificarea conducătorilor de mopede, biciclete sau căruţe, numărul de accidente în care sunt implicaţi aceştia fiind ridicat la nivelul judeţului Suceava. Controlul în trafic s-a desfăşurat la mijlocul săptămânii, pe 2 iulie, între orele 8.00 şi 22.00, fiind aplicate 240 de amenzi, din care 99 i-au vizat exclusiv pe cei care conduceau mopede, biciclete sau atelaje hipo. Astfel, au fost amendaţi 12 mopedişti, sancţiunile contravenţionale fiind în cuantum de 1.700 lei, 83 de biciclişti, sancţiuni în valoare de peste 8.000 de lei, şi patru căruţaşi.

În cazul a cinci dintre mopedişti, poliţiştii rutieri au întocmit şi dosare penale. Aceştia nu aveau permis de conducere, iar unul era şi băut. Este vorba de Eugen M., în vârstă de 49 de ani, din comuna Vama, care se deplasa pe DJ 176, în localitate, iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat că avea o concentraţie de 0,99 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu are permis pentru nici o categorie de autovehicule. Într-un alt caz dat ca exemplu în cadrul acţiunii de control, Ovidiu B., în vârstă de 26 de ani, din Salcea, care se deplasa pe un moped pe Calea Unirii din Suceava, nu avea permis de conducere şi, de asemenea, a fost sancţionat şi pentru că nu avea încheiată pentru moped poliţă RCA.

Conform actualei legislaţii rutiere, mopedul poate fi condus cu permis special categoria AM sau orice altă categorie superioară. Cine nu are permis sau conduce băut un moped nu mai scapă atât de uşor şi se alege cu dosar penal.

Poliţiştii şi-au propus să organizeze cât mai des posibil, săptămânal, astfel de acţiuni de control. Accidentele produse pe fondul indisciplinei în trafic a bicicliştilor se află pe locul trei în topul cauzelor accidentelor grave care se petrec în judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii le-au aplicat aproape o sută de amenzi bicicliştilor, mopediştilor şi căruţaşilor.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii le-au aplicat aproape o sută de amenzi bicicliştilor, mopediştilor şi căruţaşilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei