Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2014 - Anul XIX, nr. 63 (5572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Centrul Militar

Au început înscrierile pentru tinerii care vor o carieră militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Militar Judeţean Suceava a anunţat că a demarat activităţile de recrutare a tinerilor interesaţi de examenele pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul şcolar 2014-2015.

În ceea ce priveşte colegiile militare liceale, oferta cuprinde 360 de locuri la nivel naţional. Este vorba de colegiile militare „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, „Dimitrie Cantemir” Breaza şi „Mihai Viteazul” Alba Iulia, fiecare cu o cifră de şcolarizare de 120 de locuri, din care câte 20 pentru fete.

Pentru examenul de admitere la colegiile militare se primesc candidaţii care fac dovada promovării testelor naţionale sau cei care sunt în clasa a VIII-a şi nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul de depunere a dosarului este 18 aprilie 2014.

La academiile militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi, pentru anul şcolar 2014-2015 sunt disponibile în total 319 locuri, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu (160 de locuri, dintre care 37 pentru fete), Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov (60 de locuri, dintre care 13 pentru fete), Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa (25 de locuri, dintre care două pentru fete), Academia Tehnică Militară Bucureşti (50 de locuri, dintre care zece pentru fete) şi Institutele Medico-Militare Bucureşti şi Târgu Mureş, cu un total 20 de locuri. Pentru concursurile de admitere în academii se pot înscrie candindaţii cu diplomă de bacalaureat sau cei care sunt în clasa a XII-a şi care au până în 26 de ani împliniţi în cursul anului 2014. Pentru aviaţie-naviganţi vârsta maximă este de 24 de ani, iar limita de depunere a dosarelor este 23 mai 2014.

În fine, la şcolile postliceale, pentru formarea maiştrilor militari, sunt disponibile 194 de locuri. 71 de locuri, din care cinci pentru fete, sunt la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, 73 de locuri, dintre care 13 pentru fete, sunt la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc - Buzău, în timp ce 50 de locuri, dintre care trei pentru fete, pot fi ocupate la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa. La şcolile postliceale sunt acceptaţi tinerii până în 28 de ani, iar termenul limită de depunere a dosarelor este 23 iunie a.c.

Activitatea de recrutare se face la sediul Centrului Militar Judeţean Suceava, situat pe strada Alexandru cel Bun, nr. 45 D, zilnic, de luni până vineri. Pentru informaţii suplimentare sunt puse la dispoziţie numerele de telefon 0230 520 986 şi 0230 520 920. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început înscrierile pentru tinerii care vor o carieră militară.
 Vizualizări articol: 2822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Au început înscrierile pentru tinerii care vor o carieră militară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei