Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Nechifor anunţă că anul acesta vor fi fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri în cadrul unei întâlniri cu primarii suceveni că primăriile vor putea să depună anul acesta cereri de finanţare pentru obţinerea de fonduri europene în vederea finalizării lucrărilor începute în urmă cu mai mulţi ani la unele şcoli din judeţ. Cătălin Nechifor a explicat că aceste finanţări vor putea fi accesate prin Programul Operaţional Regional, fondurile europene disponibile la nivel naţional în acest scop fiind de 150 de milioane de euro. El a arătat că Regiunii de Nord-Est îi este alocată 16,32% din această sumă, ceea ce reprezintă cel mai mare procent comparativ cu banii distribuiţi în celelalte regiuni.

„Avem o felie importantă din aceste fonduri şi va trebui să facem eforturile necesare pentru a ne încadra în termenele stabilite pentru depunerea cererilor de finanţare”, a subliniat şeful administraţiei judeţene. El a adăugat că o primă etapă de depunere a cererilor va începe în data de 5 martie a.c., când vor fi prezentate o serie de documente preliminare, după care, în etapa a doua vor fi depuse cererile de finanţare pentru proiectele care vor fi admise. “Avem la dispoziţie puţin timp şi, chiar dacă va fi o perioadă inclusiv de campanie electorală, vă rog să vă preocupaţi toţi cei sunteţi interesaţi de o astfel de finanţare să reuşim să depunem documentele cum trebuie”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a mai explicat că prin acest program vor putea fi finanţate investii începute în şcoli după anul 2007 şi care trebuie să fie finalizate până în data de 31 decembrie 2015, iar printre criteriile care vor aduce mai multe puncte pentru obţinerea fondurilor va fi vechimea contractului de lucrări, precum şi stadiul fizic de realizare a investiţiei.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că dintr-o primă analiză cu privire la unităţile şcolare care ar putea să utilizeze aceste fonduri şi care sunt  beneficiare directe ale investiţiilor, valoarea care ar putea fi accesată ar fi de 12 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Cătălin Nechifor a spus că atât Consiliul Judeţean, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava vor oferi asistenţă tehnică de specialitate primăriilor care vor să depună cereri de finanţare pentru finalizarea lucrărilor începute în şcoli. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor anunţă că anul acesta vor fi fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor anunţă că anul acesta vor fi fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei