Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aşteaptă banii

Salariaţii de la Termica şi-au întrerupt protestul din faţa Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestele salariaţilor de la Termica Suceava, care urmau să aibă loc în această săptămână timp de patru zile consecutiv, de marţi până vineri, în faţa Prefecturii Suceava, au fost sistate. După ce marţi şi miercuri au protestat în faţa Palatului Administrativ, de la ora 10.00 la 12.00, salariaţii care urmează să fie disponibilizaţi au decis ieri să nu mai iasă în stradă.

Pe de o parte oamenilor li s-a promis că se vor face demersuri pentru a putea intra în posesia veniturilor de completare (completare la indemnizaţia de şomaj) la care au dreptul conform OUG 36/2013, privind aplicarea unor măsuri de protecţie socială disponibilizaţilor prin concedieri colective. 

Pe de altă parte, Iordănel Secrieru, liderul sindicatului „Prometeu” de la Termica Suceava, a declarat că protetatarii au decis în majoritate să nu mai continue acţiunea după ce au înţeles că problema legată de plata salariilor compensatorii vine dinspre Primăria municipiului Suceava.

"Prmăria Suceava are de virat sume restante către Termica şi abia apoi vom putea discuta de plata salariile compensatorii din aceste sume, eventual printr-o eşalonare a acestora. Oamenii au decis să aştepte revenirea primarului Ion Lungu din concediu, pentru a se tranşa această problemă, după care vom decide ce este de făcut în continuare. 

227 de angajaţi ai Termica se află în concediu fără plată de mai bine de o lună de zile şi aşteaptă emiterea unei Hotărâri de Guvern, blocată între timp la Ministerul Finanţelor, prin care să se aloce sumele necesare completării veniturilor la indemnizaţia de şomaj până la cuantumul de 1.549 de lei. De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi şi de neachitarea salariilor compensatorii, în general 18 salarii, din care au primit în jur de 15% din sume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii de la Termica şi-au întrerupt protestul din faţa Prefecturii.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii de la Termica şi-au întrerupt protestul din faţa Prefecturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei