Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Patru accidente cu biciclişti, la o zi după ce un biciclist de 75 de ani a murit într-un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele în care cad victime biciclişti continuă într-un ritm îngrijorător, în ciuda numeroaselor semnale de alarmă trase de Poliţia Rutieră prin intermediul presei. Acum două zile, miercuri, în doar câteva ore, pe raza judeţului s-au petrecut nu mai puţin de patru accidente în care au fost implicaţi biciclişti, în trei cazuri vina exclusivă pentru producerea evenimentelor rutiere aparţinând celor care se deplasau pe două roţi. Elocvent în acest sens este şi faptul că trei dintre biciclişti erau sub influenţa alcoolului. 

 

Trei adulţi băuţi şi o minoră care nu s-a asigurat la intrarea pe un drum judeţean

Un prim accident s-a petrecut în jurul orei 12.30, pe DN 17, în comuna Poiana Stampei. Vasile C., un localnic în vârstă de 44 de ani, s-a dezechilibrat şi s-a izbit de un parapet din beton al unui pod. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate, 0,96 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Printre victime se află şi o minoră în vârstă de 15 ani. Conform anchetei poliţiei, în jurul orei 16.30, pe DJ 208U, în comuna Mitocu Dragomirnei, Verginea R., în vârstă de 46 de ani, din municipiul Suceava, aflată la volanul unui autoturism, a accidentat-o pe minora de 15 ani, biciclistă, care a ieşit de pe un drum comunal pe drumul judeţean fără a se asigura şi a da prioritate.   

Al treilea accident de miercuri s-a produs în jurul orei 20.20, pe DJ 290, în Stroieşti. Poliţia precizează că biciclistul Gheorghe R., în vârstă de 32 de ani, localnic, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a efectuat un viraj brusc la stânga, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.

„Din cauza leziunilor suferite, victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, dar i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice în sânge”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

S-a izbit în maşina care staţiona pe contrasens

În fine, al patrulea accident rutier de miercuri a avut loc în jurul orei 23.15, pe DJ 176, în comuna Vama. 

Un şofer din Cluj-Napoca, Daniel C., în vârstă de 33 de ani, a oprit la un moment dat pe drumul judeţean, pe contrasens, pentru a solicita informaţii de la un localnic cu privire la un loc de cazare.

În acel moment, arată poliţia, un biciclist care venea din sens opus, Alexandru T., în vârstă de 26 de ani, din Vama, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că biciclistul avea o concentraţie de 0,57 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul nu era băut. În acest caz poliţia a stabilit culpă comună. 

„Din primele cercetări rezultă că vinovaţi de producerea accidentului se fac ambii participanţi la trafic, respectiv conducătorul auto pentru că a oprit autoturismul pe sensul opus de mers, iar biciclistul că se afla sub influența băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

 

Un accident pe zi cu biciclişti în iulie

Cu excepţia accidentului de la Stroieşti, celelalte trei victime au scăpat cu leziuni uşoare. 

Reamintim, cu o zi înainte, marţi, un biciclist în vârstă de 75 de ani, din Frătăuţii Vechi, a fost accidentat mortal după ce nu a acordat prioritate unui autoturism la intersecţia a două drumuri. De altfel, arată statisticile poliţiei, în luna iulie, în medie, aproape zilnic s-a produs câte un accident cu implicarea unui biciclist. 

Nici în primele şase luni alea acestui an situaţia nu a stat mai bine. Conform analizei de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, indisciplina bicicliştilor (accidente produse din vina bicicliştilor) a fost a treia cauză de producere a accidentelor grave din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru accidente cu biciclişti, la o zi după ce un biciclist de 75 de ani a murit într-un accident.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru accidente cu biciclişti, la o zi după ce un biciclist de 75 de ani a murit într-un accident0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei