Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni de sezon

Daruri de Crăciun din suflet de copil. Dăruind vei dobândi

Elevii și cadrele didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au dedicat săptămâna 17-21 decembrie celei mai frumoase sărbători a creștinilor: Crăciunul.

Cu datinile acestor locuri în inimă și cu bucuria dăruirii în suflet, copiii au dorit să vestească, încă de luni, nașterea lui Iisus. Astfel, cu mic cu mare, elevi, părinți, profesori, și-au exprimat bucuria în cadrul unui concert de iarnă desfășurat la Dom Polski. Un grup de elevi a susținut un concert de colinde la Biserica Sf. Înviere din Suceava, unde părintele protopop Vasile Irimia, vizibil emoționat, și-a binecuvântat micuții colindători și i-a răsplătit cu mult doritele dulciuri. Grupul folcloric „Mugurașul” a fost invitat într-un spectacol organizat de Biserica Sf. Dumitru la Dom Polski și într-un concert inițiat de Primăria Suceava  pe esplanada Casei Culturii.

Cuprinși de bucuria Crăciunului, copiii au continuat să ducă vestea și în instituțiile comunității locale: Primăria Suceava, Tribunalul Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și ISU Suceava. Cei mai mici școlari, elevii din clasa pregătitoare B au colindat la Muzeul de Istorie unde au fost primiți în Sala tronului.

Și pentru că, de Crăciun, dorința de a fi mai bun pătrunde pe fiecare dintre noi, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1, în parteneriat cu Forumul Bucovinenilor şi Asociația Caritas, au participat la acţiunea „Fii bun şi dăruieşte o colecţie de zâmbete de Crăciun”, o campanie caritabilă de strângere de alimente pentru bătrâni, jucării și rechizite pentru copiii nevoiași. Elevii clasei a V-a B i-au vizitat pe bătrânii de la Azilul Sfântul Ioan cel Nou pentru a purta mesajul de bucurie din partea tuturor colegilor din şcoală și pentru a le dărui pachete cu alimente oferite de sponsorii care s-au alăturat gândului lor bun.

În școală, atmosfera Crăciunului a fost completată de serbările organizate de elevi la nivelul fiecărei clase. Elevii claselor a VI-a A și C au arătat colegilor că magia Crăciunului nu are granițe, interpretând sceneta nașterii lui Iisus în limba germană. Concursul „Scrisoare pentru Moș Crăciun”, organizat în școală de câțiva ani în această perioadă a anului, a avut mare succes, mai ales printre cei mai mici școlari care abia deslușesc tainele alfabetului, elevii din clasele pregătitoare.

Și, pentru că, „cine dăruiește, va dobândi”, elevii școlii îl vor întâmpina pe Moș Crăciun cu colinde și cântece de iarnă, într-o acțiune organizată de conducerea școlii, cu sprijinul sponsorilor și al părinților.

Prof. Gabriela Mihai, director al şcolii Gimnaziale nr.1, a declarat: „În fiecare an, odată cu nașterea Mântuitorului, Moș Crăciun vine și în școala noastră. Și pentru a-i mulțumi pentru bunătate, noi căutăm să dăruim cât mai multă bucurie din câtă am primit, pentru a o înmulți și pentru a face cât mai mulţi oameni fericiţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri de Crăciun din suflet de copil. Dăruind vei dobândi.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daruri de Crăciun din suflet de copil. Dăruind vei dobândi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei