Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controverse

Vânzarea cu 7.600 de euro a unei case din spatele Colegiului „Petru Rareş”, blocată în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia de a scoate la vânzare o casă veche, din lemn, situată în spatele Colegiului Naţional „Petru Rareş”, pe strada Gherasim Buliga, a stârnit discuţii destul de dure în plenul Consiliului Local Suceava.

Principalul motiv îl reprezintă faptul că odată cu casa de 52 de mp este scos la vânzare şi terenul aferent, de 119 mp, iar preţul stabilit de evaluator, de 6.136 de euro plus TVA, adică un total de 7.616 euro, este considerat de consilierii USL mult prea mic pentru un teren situat în buricul târgului.

Primarul Ion Lungu a spus că municipalitatea se confruntă cu o problemă, a locuinţelor sociale dărăpănate, situaţie în care se încadrează şi casa respectivă: “Oricând există riscul să cadă peste oamenii care locuiesc în ea. Primăria Suceava nu-şi permite să construiască alte case în locul celor dărăpănate. Strategia noastră este să facem blocuri pentru locuinţe sociale, iar aceste case care se prăbuşesc, dacă le putem vinde este foarte bine, pentru că nu avem nici bani, nici posibilitatea să le reparăm”.

Deşi nu au existat discuţii împotriva proiectului, acesta a fost respins, cu 11 voturi „contra”, nouă „pentru” şi trei abţineri.

Decizia l-a nemulţumit pe consilierul local Costel Tătăranu, care a întrebat care sunt motivele pentru care proiectul a fost respins, dacă nimeni nu a avut nimic de reproşat.

Replica a venit tăioasă din partea liderului social-democraţilor, Ovidiu Donţu:

“Ce vă nemulţumeşte, că stricăm o afacere PDL? Ce înseamnă locuinţă socială vândută? Cât de social este acel caz dacă are bani să cumpere casa?”.

Fostul viceprimar Viorel Seredenciuc i-a atras atenţia să îşi aleagă cuvintele cu mai mare atenţie: “Dacă este vreo probă că este afacere PDL, să fie pusă pe masă şi să anunţăm organele statului. Haideţi să ne abţinem de la astfel de declaraţii electorale şi de la aruncarea de acuze nefondate”.

În vreme ce unii consilieri au luat cuvântul pentru a le aminti colegilor că în raportul inspecţiei tehnice casa este prezentată drept un potenţial pericol, cu structură de rezistenţă deteriorată, parţial putrezită şi cu pereţi înclinaţi, alţii au

spus că în mod sigur există alţii interesaţi să cumpere acel teren, care pe piaţa liberă ar valora mult mai mult.

Casa şi terenul a căror vânzare a fost blocată de voturile USL au o suprafaţă de 52 mp, respectiv 119 mp, nu există alte racorduri la utilităţi decât la electricitate, încălzirea făcându-se cu sobe de teracotă. Fundaţia este de piatră, materialul de construcţie folosit este lemnul, şarpanta este acoperită cu carton bitumat, pardoseala este de lemn şi pământ tasat, iar starea fizică a casei este precară, conform inspecţiei tehnice. Casa, evaluată la 1.116 euro, este locuită de familia lui Tarzan Călărău, formată din patru persoane.

Valoarea terenului de 119 mp, stabilită de evaluator, este de 6.500 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzarea cu 7.600 de euro a unei case din spatele Colegiului „Petru Rareş”, blocată în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Vânzarea cu 7.600 de euro a unei case din spatele Colegiului „Petru Rareş”, blocată în Consiliul Local Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   7600???? trimis de
(28 sep 2012, 11:09:44
7600 de euro pe un teren in centrul orasului??? hai sa fim seriosi.. sunt dispus oricand sa dau aceasta suma pe acest teren..oriunde ar fi el in centru orasului..laughing cata hotie...
1.1  RE: 7600???? trimis de
(28 sep 2012, 11:11:41
De ce nu se face o licitatie publica ?? iar cel ce detine casa in acest moment sa aibe dreptul sa o cumpere cu un pret mai mic.???? daca tot sunt asa cinstiti cei din primarie???
2.   O lamurire trimis de
(28 sep 2012, 13:01:56
50 de mp patrati casa = o baie, o bucatarie (ambele de 15 mp) si o camera de zi 4x5. Asta inseamna jumatate dintr-un apartament (din ala de 100 de mp in care stai tu Lukanule). + 120 de mp cat un alt apartament vai de capu lui. cand o parcela necesara pt o casa normala este de 1000 mp. deci cel mai probabil poti construi pe maxim 90 de mp (asta inseamna ca la o baie, o bucatarie si o camera de zi poti sa mai adaugi inca o camera). Dar mai intai te vei intalni dupa achizitie cu Dnul Tarzan Calaulaughing. In al doilea rand preturile sunt fixe pe zone si pe constructii. Functie de aceste preturi platim si noi impozite. Deci evaluarea e corecta. Primul care conform legii este lasata sa faca prima oferta este chiar dnul Tarzan Calau despre care se spune mai sus ca va cumpara. Dupa nume Dnul Tarzan Calau are o familie de 10 copii este rom si cade casa pe el. Ii ureze dnului Tarzan Calau ca la sura pe care o are sa reuseasca sa o incalzeaca cu lemne iarna asta. Iar dnului Lukanu sa reuseasca sa-si plateasca darile la stat (de care a uitat se pare).
2.1  RE: O lamurire trimis de
(28 sep 2012, 15:20:56
fraiere casa si 119 mp ..o fi putin cum zici matale...dar ai idee cat ajunge mp intr.o zona de centru??? de ex in zona 0 adica marasesti ajunge minim 10 000 de euro/100mp .. daca mata e fraiera si nu te.a dus la scoala...macar scoala vietii ai fi aflat ca 7600 de euro e ff putin.. mai ales daca e o zona buna de un spatiu comercial. ( in cazul in care zona e f buna ptr un spatiu comercial) nu mai discutam de preturi.. dar daca esti prost ..stai in copac. la dolhasca
2.2  RE: O lamurire trimis de
(28 sep 2012, 16:15:00
Teren 119 - 6500 euro fara Tva, Casa 52 mp - 1116 euro farat TVA total cat zice ala sus 7616 euro fara TVA cu TVA 9443,8 mp deci aproximativ 10.000 euro x 4,53 = 45.300 lei adicatelea 450 de milioane - juma de miliard.10.000 euro pt familia Tarzan Calau care sta in camera de zi 4 persoane cu un bec si o soba de teracota este o suma exorbitanta afacerea vietii lor : isi iau o sura de lemn care se darama la impingerea cu mana. Ei nu vor magazin ei vor sa traiasca. Ma intreb cum avand in vedere ca o caruta cu lemne e cel putin 2.000 de lei. In mod normal evaluarea terenului se face pe tot terenul cuprinzand si terenul de sub casa. Astfel dupa formularea articolului omul ar beneficia de 170 de mp cand banuiesc ca defapt are 120 de toti inclusiv terenul de sub casa. Asa ca ajunge pe unde ziceai si matale. 10.000 de euro pentru 120 de mp pentru o familie cu un bec si soba. Familia Tarzan Calau care nu vrea magazin. Vrea sa traiasca intr-o casa mizera intr-o fundatura pe strada Gherasim Buliga. Speram intotdeauna ca aceste cazuri sociale sa fie departe de strategiile de business si de apartenentele politice.
2.3  RE: O lamurire trimis de
(28 sep 2012, 16:33:09
In concluzie omul are 120 de mp cu 9500 de euro (pe cei 120 de mp se afla o ragalie de lemn se calculeaza in pretul terenului si terenul de sub casa, separat se adauga pretul casei). Cand scrii un articol trebuie sa deformezi realitatea ca sa sune bine pt scopul articolului in speranta ca ametind informatiile ametesti si pe cititor. Exemplu: copii romani din orfelinate si se readau cadre filmate in spitalele neuro de dinainte de 1989 care sunt difuzate si azi ca situatie palpabila, reala, indisolubil romaneasca. Ca si aici - mesaj rascolitor daca iei si calculezi un mare fas.
3.   Investitor trimis de
(28 sep 2012, 16:28:34
Cineva l-a "abordat" pe acest rom Calau, promitandu-i ca se va muta "cu famelie cu tot" intr-un apartament nou, cu conditia sa fie parte activa in acest caz "social". Pe terenul de acolo se va investi pentru profit. Parerea mea.
3.1  RE: Investitor trimis de
(28 sep 2012, 16:39:21
Ca pe urma orice om sa aspire la luxul de a avea un apartament nou de 20.000 , 30.000 de euro si 150 de mp patrati pt ca se poate. O sa fie o mare afacere acolo in 100 de mp. O sa iasa o mare afacere de 2 mese si bautura la pahar de care sa ne ingrijoram cu totii.
3.2  RE: Investitor trimis de
(28 sep 2012, 21:12:05
Asa e in viata: despteptii nu s-ar putea dezvolta daca n-ar exista prosti!
4.   Licitatia ... Licitatia cum de o ocolira-ti ?? trimis de
( 3 oct 2012, 18:59:42
Nu cumva va certati de la o pleasca imobiliara si nu va intelegeti cum sa o insfacati ???
Ce mare problema o vanzare de o darapanatura pe un teren in buricul sucevei ??? DACA NU E DE FAPT MIZA TERENULUI !!! Si aici e buboiul cu puroi al intereselor partizane !!!
Daca nu era asemenea interese , faceau frate din prima o licitatie ca pentru orice teren pentru un garaj si gata. In plus nu am auzit nimic ca primaria sa-si creeze niste rezerve de terenuri pentru perspectiva unor necesitati de constructii pentru comunitate , sa nu fie cetatenii nevoiti sa mearga prin mahalale sau margininile urbei sa caute ghisee unde sa-si plateasca obligatiile sau sa-si ridice drepturile. Nene cum ajungi sa locuiesti cateva ore pe zi intr-o institutie bugetara , cum iti plesneste treaba mare in creier cum sa te pricopsesti !!! Aloooo!!!! DSP-ul vedeti ca exista un virus EBOLA sensibil la portofel si carnet de partid!!!! si tolerant la foame !!! Poate ne scapa cineva ... sa vina Dan Diaconescu sa cumpere cocioaba si gata !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei