Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii

Sucevenii au restanţe la bănci de peste 131 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restanţele pe care sucevenii le au la creditele în lei şi în valută au crescut cu 16,3 milioane de euro de la începutul acestui an şi până în luna august. Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României, la sfârşitul lunii august a.c. sucevenii aveau restanţe la bănci în sumă totală de 590,2 milioane de lei (aproximativ 131 de milioane de euro), cu 73,6 milioane de lei mai mult decât restanţele la creditele în lei şi în valută înregistrate la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Din datele furnizate de BNR rezultă faptul că restanţele pe care sucevenii le au la creditele contractate în moneda naţionale au o valoare de 335,2 milioane de lei, în timp ce restanţele la creditele în valută au fost de 181,4 milioane de lei.

De asemenea, persoanele fizice şi juridice din judeţul Suceava au credite în lei însumând 1,636 miliarde de lei şi împrumuturi în valută de 1,610 miliarde de lei.

Valoarea cea mai mare a creditelor în lei a fost înregistrată la cele pentru consum. Astfel, populaţia judeţului Suceava are împrumuturi de 460,7 milioane de lei pentru consum şi de doar 18,7 milioane de lei pentru locuinţe.

Persoanele fizice din judeţul Suceava au preferat creditele în valută pentru achiziţionarea de locuinţe, valoarea acestora fiind de 359,2 milioane de lei.

Nu în ultimul rând, potrivit raportului BNR, valoarea creditelor curente în lei a scăzut de la 1,291 miliarde de lei în ianuarie a.c., la 1,287 miliarde de lei. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la creditele curente în valută, acestea scăzând de la 1,427 miliarde de lei, suma înregistrată la începutul anului, la 1,368 miliarde de lei la sfârşitul lunii august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au restanţe la bănci de peste 131 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii au restanţe la bănci de peste 131 de milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei