Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2012 - Anul XVII, nr. 204 (5109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sfârşit

De astăzi, poliţiştii se întorc la posturile din comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începând de astăzi, aşa cum vă anunţam şi în ediţiile anterioare, şefii de post şi ajutoarele lor se întorc la posturile de poliţie comunale, după ce în urmă cu aproape un an au fost mutaţi la nou-înfiinţatele secţii de poliţie rurală.

Proiectul gândit de mai marii Poliţiei Române s-a dovedit a fi un fiasco, din cauza numărului prea mic de poliţişti şi a distanţelor mari de acoperit. De exemplu, pe noapte, o patrulă asigura chipurile ordinea şi liniştea publică în cinci-şase comune, plus intervenţiile la 112. Au fost sute de apeluri de urgenţă la care poliţiştii au ajuns cu întârzieri mai mari de 20 de minute.

„La nivelul posturilor de poliţie vor activa între trei şi cinci agenţi de poliţie, în funcţie de complexitatea situaţiei operative din zona de competenţă şi aria de acoperire a postului”, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Secţiile de poliţie nu vor fi desfiinţate, însă, odată cu întoarcerea poliţiştilor la posturile comunale, vor activa cu un număr redus (între 6 şi 13) de poliţişti (ofiţeri şi agenţi). „Cei de la secţii vor avea în principal atribuţii privind coordonarea posturilor arondate şi atribuţii de cercetare penală a infracţiunilor”, se mai arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.

În urma acestor modificări, o poliţie comunală (Şcheia) şi 13 posturi de poliţie comunale vor trece în subordinea directă a poliţiilor municipale/orăşeneşti, iar 84 de posturi comunale de poliţie vor fi în subordinea celor 15 secţii de poliţie rurală.

 

Mai multe secţii de poliţie rurală mutate în alte localităţi

IPJ Suceava a transmis ieri şi ce modificări vor avea loc începând de astăzi în structurile poliţieneşti din mediul rural.

Mai multe secţii de poliţie îşi vor schimba sediul: Secţia de Poliţie Rurală Bogdăneşti îşi va muta sediul în comuna Vadu Moldovei, secţia de la Bosanci va fi în comuna Ipoteşti, Secţia Vicovu de Jos în comuna Gălăneşti, Secţia Botoşana în comuna Dărmăneşti, Secţia Gura Humorului în comuna Cacica, Secţia Mitocu Dragomirnei în comuna Adâncata, Secţia Vatra Dornei în comuna Iacobeni, iar secţia de poliţie rurală de la Siret va funcţiona în comuna Bălcăuţi.

 

Posturi comunale de poliţie în subordinea directă a poliţiilor orăşeneşti sau municipale

O altă modificare în structura poliţiei rurale constă în trecerea unor poliţii comunale/posturi de poliţie comunale în subordinea directă a poliţiilor municipale/orăşeneşti.

Este cazul Poliţiei Comunale Şcheia, care va trece în subordinea directă a Poliţiei municipiului Suceava, posturile de poliţie comunale Dumbrăveni și Siminicea vor aparţine direct de  Poliţia oraşului Salcea, Postul de Poliţie Dorneşti la Poliţia municipiului Rădăuţi, posturile de poliţie comunale Brodina, Straja și Ulma la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, Postul de Poliţie Muşeniţa la Poliţia oraşului Siret, posturile de poliţie comunale Ostra și Stulpicani la Poliţia oraşului Frasin; posturile Arbore și Poieni Solca la Poliţia oraşului Solca, Postul de Poliţie Iaslovăţ la Poliţia oraşului Milişăuţi, iar Postul de Poliţie Crucea la Poliţia oraşului Broşteni.

 

Posturi de poliţie mutate de la o secţie la alta

Pentru o cât mai bună organizare a poliţiei rurale, şefii IPJ Suceava au decis trecerea unor posturi de poliţie din componenţa unei secţii în subordinea alteia.

E vorba de Postul de Poliţie Forăşti, care va trece de la Secţia Poliţie Rurală Preuteşti la Secţia Poliţie Rurală Vadu Moldovei, şi de Postul de Poliţie Baia, care va trece de la Secţia Poliţie Rurală Vadu Moldovei la Secţia Poliţie Rurală Mălini.

 

Cum va arăta noua organizare a poliţiei rurale

1) Secţia 1 Poliţie Rurală Gălăneşti cu şapte posturile de poliţie comunale: Bilca, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Putna, Vicovu de Jos, Voitinel.
2) Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Bosanci, Fântânele, Ipoteşti, Udeşti, Vereşti.
3) Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea cu şapte posturi de poliţie comunale: Burla, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Marginea, Satu Mare, Suceviţa, Volovăţ.
4) Secţia 4 Poliţie Rurală Mălini cu şase posturi de poliţie comunale: Baia, Cornu Luncii, Horodniceni, Mălini, Rădăşeni, Slatina.
5) Secţia 5 Poliţie Rurală Adâncata cu patru posturi de poliţie comunale: Adâncata, Hânţeşti, Mitocu Dragomirnei, Zvoriştea.
6) Secţia 6 Poliţie Rurală Bălcăuţi cu şase posturi de poliţie comunale: Bălcăuţi, Calafindeşti, Grămeşti, Grăniceşti, Şerbăuţi, Zamostea.
7) Secţia 7 Poliţie Rurală Cacica cu trei posturi de poliţie comunale: Cacica, Mănăstirea Humorului, Pârteştii de Jos.
8) Secţia 8 Poliţie Rurală Dărmăneşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Botoşana, Comăneşti, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Todireşti.
9) Secţia 9 Poliţie Rurală Iacobeni cu nouă posturi de poliţie comunale: Cârlibaba, Ciocăneşti, Coşna, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Iacobeni,  Panaci, Poiana Stampei, Şaru Dornei.
10) Secţia 10 Poliţie Rurală Moara cu cinci posturi de poliţie comunale: Bălăceana, Ciprian Porumbescu, Ilişeşti, Moara, Stroieşti.
11) Secţia 11 Poliţie Rurală Păltinoasa cu cinci posturi de poliţie comunale: Berchişeşti, Capu Câmpului, Drăgoieşti, Păltinoasa, Valea Moldovei.
12) Secţia 12 Poliţie Rurală Pojorâta cu şase posturi de poliţie comunale: Breaza, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Pojorâta, Sadova.
13) Secţia 13 Poliţie Rurală Preuteşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Buneşti, Dolheşti, Hârtop, Preuteşti, Vultureşti.
14) Secţia 14 Poliţie Rurală Vadu Moldovei cu şapte posturi de poliţie comunale: Bogdăneşti, Boroaia, Drăguşeni, Fântâna Mare, Forăşti, Râşca,Vadu Moldovei.
15) Secţia 15 Poliţie Rurală Vama cu patru posturi de poliţie comunale: Frumosu, Moldoviţa, Vama, Vatra Moldoviţei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi, poliţiştii se întorc la posturile din comune.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
De astăzi, poliţiştii se întorc la posturile din comune1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O tara de sefi ! trimis de
( 2 sep 2012, 07:04:04
Politia trebuie sa apartina de administratia locala si seful ei sa fie ales ca primarul la 4 ani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei