Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2012 - Anul XVII, nr. 204 (5109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deficit de personal

Paza în unele şcoli, asigurată de angajaţi, prin rotaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Supravegherea în unele unităţi de învăţământ din judeţul Suceava se va face de angajaţii instituţiilor, prin rotaţie, începând cu noul an şcolar. Conducerile şcolilor au luat această decizie întrucât nu dispun de personal special angajat pentru asigurarea securităţii în şcoli sau de fonduri pentru pază.

În raportul privind starea învăţământului la început de an şcolar, semnat de inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr, se arată faptul că din cauza scăderii numărului de norme la nivelul judeţului au rămas puţine posturi de paznici (întâlnite mai mult la licee), astfel încât şcolile au fost nevoite să identifice alternative ale formelor clasice de asigurare a securităţii.

În acelaşi raport se semnalează probleme nesoluţionate privind asigurarea pazei, în special în unităţile mici, de tipul grădiniţelor, care îşi asigură securitatea cu personalul propriu, fiecare angajat având asemenea atribuţii, prin fişa postului.

 

Sisteme de supraveghere video, în unele şcoli

Asemenea probleme şi situaţii se înregistrează la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) Nr. 1 „Pinochio” Rădăuţi, GPP Nr. 3 „Micul Prinţ” Rădăuţi, Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Nr. 5 „Voinicelul” Rădăuţi, GPP Nr. 7 „ABC” Suceava, GPN Nr. 5 Suceava, GPN Nr. 1 „Pinochio” Suceava, GPN Nr. 1 Sălăgeni, Dumbrăveni, GPP Nr. 1 „Alba ca Zăpada” Vatra Dornei, GPP Nr. 2 „Bambi” Vatra Dornei şi GPN „Luminiţa” Siret.

În decursul ultimului an s-au înregistrat progrese în privinţa asigurării securităţii unităţilor de învăţământ prin sisteme de supraveghere video, acest fapt fiind şi un efect al respectării unor condiţii impuse în derularea unor evenimente educaţionale, cum ar fi examenele naţionale (evaluarea naţională, bacalaureatul sau concursul de ocupare a posturilor).

Din cauza costurilor mari, multe şcoli au renunţat la utilizarea firmelor de pază, iar introducerea sistemelor de supraveghere video şi a sistemelor de alarmare au constituit modalităţi mult mai eficiente pentru asigurarea securităţii spaţiilor.

În unităţile din mediul rural, unde dotările cu echipamente nu au putut fi realizate, din lipsa fondurilor, securitatea se asigură în colaborare cu primăriile şi poliţia, cu ajutorul cadrelor specializate din aceste instituţii, în multe situaţii, spaţiile şcolare fiind în proximitatea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paza în unele şcoli, asigurată de angajaţi, prin rotaţie.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paza în unele şcoli, asigurată de angajaţi, prin rotaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei