Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delăsare

Depozit de gunoi la intrarea în cimitir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un morman imens de gunoaie, resturi vegetale, coroane mortuare îi întâmpină pe toţi cei care merg să îşi cinstească morţii în cimitirul din Burdujeni Sat, de pe strada Eternităţii.

Mormanul, care creşte de la o zi la alta, în funcţie de cum mai curăţă unii mormintele sau spaţiile din jurul lor, stă acolo de luni de zile, dovedind o totală lipsă de preocupare pentru administrarea cimitirului, care ar trebui să fie un model de curăţenie, aşa cum se întâmplă oriunde în lume.

Mai mult, mormanul de vegetaţie uscată reprezintă şi un potenţial pericol de incendiu, care ar afecta nu doar cimitirul, ci şi casa din imediata apropiere a acestuia.

“E de ajuns un rest de ţigară aprinsă să fie aruncată aiurea şi mormanul de gunoi se va aprinde ca o torţă şi va aprinde tot ce e în jur”, spune îngrijorat Constantin Beldea, a cărui casă este situată în imediata apropiere a cimitirului, chiar la intrare.

Nemulţumit de mirosurile degajate de mormanul de gunoi, mai ales la căldurile din ultima perioadă, acesta a reclamat situaţia atât la reprezentanţii Bisericii Sf. Andrei, despre care spune că administrează cimitirul, cât şi la primărie.

Numai că în privinţa administrării cimitirului, lucrurile par să fie o adevărată nebuloasă. În vreme ce reprezentanţii municipalităţii spun că responsabilitatea ridicării respectivului morman de gunoi revine celor care administrează cimitirul, adică parohia care încasează bani pentru locurile de înmormântare, reprezentanţii Bisericii spun că ei nu au nici un fel de obligaţii în acest sens.

Constantin Duţuc, preotul paroh al Bisericii Sf. Andrei, susţine că respectivul cimitir este pus la dispoziţia tuturor bisericilor din cartierul Burdujeni şi că nici una dintre ele nu îl are în administrare directă. 

“Un timp ne-am ocupat noi de administrarea cimitirului, fiind o parohie mai puternică, dar în momentul în care am solicitat oficial să o preluăm în administrare ni s-a spus că se lucrează la o strategie în acest sens şi că nu poate fi acordat încă. De atunci nu ne mai ocupăm noi de administrarea cimitirului”, a spus Constantin Duţuc.

Practic, problema administrării cimitirului este pasată între mai multe parohii şi primărie, în vreme ce mormanele de gunoi de la poartă continuă să crească, la fel ca şi bălăriile dintre morminte, iar cimitirul se degradează tot mai mult, expus hoţilor şi vandalilor, pentru că nu are nici paznic şi nici nu i se încuie vreodată porţile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depozit de gunoi la intrarea în cimitir.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Depozit de gunoi la intrarea în cimitir5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei