Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Sondaj de opinie în rândul membrilor Sanitas, cu privire la problemele din sistemul sanitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 600 de cadre medii de la Uniunea Judeţeană Sindicală (UJS) Sanitas Suceava au răspuns până acum la întrebările din chestionarul aplicat tuturor membrilor acestei structuri. Primele rezultate arată că sindicaliştii suceveni nu sunt de acord cu anumite puncte prevăzute în proiectul noii legi a Sănătăţii şi vor să declanşeze acţiuni de protest dacă guvernanţii nu vor ţine cont de propunerile lor.

Federaţia Sanitas din România a lansat un sondaj de opinie în rândul salariaţilor din unităţile sanitare, din cele de asistenţă medico-socială şi de asistenţă socială, iar în funcţie de rezultatele acestuia ar putea fi organizate mişcări sindicale. Cadrele medii au fost invitate să răspundă la o serie de întrebări legate de condiţiile de muncă, de deficitul de personal din sistem, de reducerile salariale, de transformarea spitalelor în fundaţii, de modul în care sunt gestionate fondurile din unităţile în care lucrează şi de modul actual de organizare a sectorului de sănătate. Totodată, cadrelor medii li s-a solicitat să-şi exprime părerea vizavi de administrarea privată a fondurilor publice de asigurări de sănătate, de privatizarea unor unităţi sanitare sau de asistenţă socială ori de desfiinţare a unităţilor apreciate drept neperformante. La final, cadrele medii au trebuit să-şi exprime acordul sau dezacordul cu privire la organizarea de acţiuni sindicale în situaţia respingerii amendamentelor Federaţiei Sanitas la noua lege a Sănătăţii.

 

Circa 3.000 de sindicalişti, la Suceava

Liderul UJS Sanitas Suceava, Ana Ionescu, a declarat ieri că: „Salariaţii au declarat în unanimitate că numărul de personal din unităţi este insuficient. De asemenea, ei au spus că nu doresc transformarea spitalelor în fundaţii şi nu mai vor reduceri salariale. În unităţile în care nu se dau tichete şi nu se aplică majorarea salarială de 15%, aşa cum cere legea, angajaţii consideră că fondurile nu au fost corect gestionate. Despre condiţiile de muncă părerile au fost împărţite, fiindcă sunt spitale, cum ar fi cel din Suceava, despre care nu se poate spune că nu s-au făcut modernizări. Când au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu modul de organizare a sistemului sanitar sau de asistenţă socială ori cu desfiinţarea unor unităţi, mulţi au răspuns cu <nu> sau cu <nu ştiu>. Legat de asigurări, cei mai mulţi angajaţi au spus că nu se pricep sau că nu sunt de acord. În schimb, majoritatea a răspuns pozitiv la organizarea de acţiuni sindicale dacă nu se va ţine cont de propunerile Federaţiei”.

Chestionarele vor fi completate şi centralizate până în luna mai, urmând ca rezultatele finale ale sondajului să fie transmise la centru. După analizarea chestionarelor se vor decide şi măsurile care se impun, a precizat Ana Ionescu.

UJS Sanitas Suceava numără circa 3.000 de membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sondaj de opinie în rândul membrilor Sanitas, cu privire la problemele din sistemul sanitar.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sondaj de opinie în rândul membrilor Sanitas, cu privire la problemele din sistemul sanitar3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei