Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mărturisiri

Autorul dublului asasinat de la Siret: „Eram beat, nu îmi mai amintesc nimic. M-am trezit în Burdujeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce judecătorii au aprobat transferul procedurilor judiciare, dosarul dublului asasinat de la Siret a fost trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar zilele următoare va ajunge pe masa procurorilor din Cernăuţi, pentru a începe judecata principalului suspect în acest caz, Leonid Zaporozhets (51 de ani), individul acuzat că le-a ucis cu sânge rece, împuşcându-le în cap, pe data de 17 februarie 2010, pe Carmen (39 de ani) şi Raluca Hriţcu (6 ani), soţia şi fiica unui valutist din Siret, Vasile Hriţcu.

Ucraineanul neagă că ar fi implicat în monstruoasele crime, deşi amprentele sale au fost găsite peste tot prin apartamentul familiei Hriţcu, iar probele ADN prelevate de pe soneria de la uşa de la intrare, de pe aspirator, de pe cartuşe, inclusiv de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa de şase ani indica clar că Zaporozhets este autorul.

Surse judiciare ne-au mărturisit ieri că, la audierile care au avut loc la Cernăuţi, prin comisie rogatorie, ucraineanul arestat într-o altă cauză a declarat că era atât de beat când a intrat în România, pentru prima oară în viaţa sa, că nu îşi mai aminteşte nimic. Doar că s-a urcat într-un microbuz cu gândul de a ajunge în Italia.

„Eram beat, nu îmi mai amintesc nimic. M-am trezit în Burdujeni”, ar fi declarat principalul suspect al oamenilor legii.

În Burdujeni, a mai povestit acesta, s-a cazat la un motel de lângă gară, iar a doua zi s-a plimbat prin oraş, trecând chiar şi pe la mall, de unde şi-a cumpărat un telefon mobil.

A fost prins la două zile de la dublul asasinat de la Siret, în motelul în care era cazat.

Poliţiştii nu ştiau atunci că au pus mâna pe cel mai căutat criminal al momentului şi l-au extrădat ucrainenilor, acuzându-l doar de trecere frauduloasă a frontierei.

Norocul anchetatorilor români a fost acela că înainte de a-l expedia conaţionalilor săi l-au amprentat, fotografiat şi, cel mai important, i-au luat mostre ADN.

Câteva zile mai târziu, aveau să vină de la Bucureşti şi rezultatele probelor ADN. Erau identice cu profilul genetic al lui Leonid Zaporozhets.

Ulterior, în timpul anchetei, au fost identificaţi numeroşi martori care susţin că l-au văzut pe ucrainean în mai multe locaţii din oraşul Siret, în ziua crimei şi chiar cu o zi înainte.

Anchetatorii au precizat că din apartamentul familiei Hriţcu au fost furaţi 13.000 de euro, 2.000 de USD şi 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorul dublului asasinat de la Siret: „Eram beat, nu îmi mai amintesc nimic. M-am trezit în Burdujeni”.
 Vizualizări articol: 4844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Autorul dublului asasinat de la Siret: „Eram beat, nu îmi mai amintesc nimic. M-am trezit în Burdujeni”2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic romanesc trimis de
(20 apr 2011, 11:49:21
Numai la noi se poate intampla ca criminalii si infractorii sa fie lasati in libertate. Pentru ce va mai luati leafa domnilor anchetatori?
1.1  RE: Tipic romanesc trimis de
(20 apr 2011, 13:03:20
asta cam asa este. tanarul teribilist care a omorat familia aia de preoti in ziua de craciun ce mai face, acum ce masina conduce? L`au tinut in spital pana au facut rost de bani si de relatii sa`l poata scoate din ca.cat. La puscarie fu.tuti mor.tii ma.tii de inconstient.Si ucraineanul asta, ar trebui sa sfarseasca intr`un mod mai complicat. fata de cum au sfarsit bietele suflete ale celor doua victime.Doar ca el trebuie lasat 2-3 saptamani fara mancare si nici macar apa sa nu i se dea si apoi chinuit, torturat sa se chinuie si sa se gandeasca la ceea ce a facut daca atunci era beat si nu stie :. Apoi trimis la inchisoare.
E saptamana mare si nu ar trebui sa gandesc asa, dar nu te poti abtine cand vezi in ce tara de ca.cat traim si platim taxe peste taxe.
2.   Interesant.... trimis de
(20 apr 2011, 12:58:01
Idiotul sa fie schinjuit incet,incet.... Crucificarea este o pedepsa prea blanda pentru el.
MONITORULE DE LA CINE AI PRIMT ORDIN SA NU SCRII NIMIC DESPRE SINUCIDEREA SOTIEI ADJUNCTULUI POLITIEI SUCEAVA ?
2.1  RE: Interesant.... trimis de
(20 apr 2011, 13:04:25
se pare ca nu numai eu gandesc asa.laughing:)) mai sunt persoane care gandesc ca si mine.
3.   B o u l e trimis de
(20 apr 2011, 13:15:16
Ce-ar fi sa te trezesti in puscarie pt tot restul vietii, Zaporozhets???? Fiara salbatica, o sa chinui in iad si o sa arzi incet incet incet, sa simti cum ti se scurge viata din tine si nu poti face nimic!!!
4.   :( trimis de
(20 apr 2011, 17:18:05
nenorocitul asta nu e om (cer eutanasierea),sper sa nu-l mai accepte societatea
5.   Nedumerit trimis de
(20 apr 2011, 21:38:27
cum poti sa-ti lasi amprentele peste tot la un dublu asasinat???sau cum poti fi beat si sa faci asa ceva???cine poate sa-mi explice???sunt curios ce va urma.(inchisore cu suspendare cel mai probabil)halal politist mai esti dak crezi asa ceva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei