Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Referendum

Căjvănenii votează să redevină ţărani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii cu drept de vot din oraşul Cajvana se vor prezenta duminică la urne pentru a vota pentru sau împotriva revenirii la statutul de comună. Referendumul se va organiza după ce Consiliul Local al actualului oraş Cajvana a adoptat o hotărâre în acest sens, promovată de o treime dintre consilierii locali.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, a precizat că prefectul Sorin Popescu va preda în cursul zilei de astăzi primarului din Cajvana şi preşedintelui biroului electoral din acest oraş materialele necesare în procesul de votare, respectiv 6.600 de buletine de vot, timbre autocolante, ştampilele de control ale birourilor electorale ale celor patru secţii de votare, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, listele electorale suplimentare şi extrasul de pe lista electorală pentru votarea cu urna specială. La referendumul de duminică din Cajvana sunt aşteptaţi la urne 6.050 de persoane cu drept de vot. Pentru ca referendumul local să fie valabil trebuie să participe la vot cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar dacă numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” este majoritar, înseamnă că cetăţenii din unitatea administrativ teritorială Cajvana sunt de acord cu revenirea la rangul de comună a oraşului.

În ceea ce-l priveşte pe primarul din Cajvana, Gheorghe Tomăscu, acesta a declarat că din discuţiile pe care le-a avut cu locuitori oraşului, părerile acestora cu privire la statutul de comună sunt împărţite.

„Din punctul meu de vedere, acest lucru ar însemna un pas înapoi. Un statut pe care îl pierzi nu îl poţi recupera aşa de uşor. Este adevărat că impozitele au crescut după ce am devenit oraş, dar banii se regăsesc în bugetul propriu şi sunt folosiţi pentru investiţii. Plus că tinerii care lucrează în străinătate vor alte condiţii de trai, iar acest lucru este posibil doar cu anumite investiţii”, a spus Gheorghe Tomăscu. De precizat că după trecerea la statutul de oraş, căjvănenii au început să plătească impozite şi taxe mai mari, unele dintre acestea dublându-şi valoarea. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care locuitorii oraşului Cajvana au solicitat revenirea la statutul de comună.

Cajvana a devenit oraş în aprilie 2004, alături de alte şapte comune, Broşteni, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea şi Vicovu de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căjvănenii votează să redevină ţărani.
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Căjvănenii votează să redevină ţărani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UE trimis de
(13 aug 2010, 11:37:10
una dintre conditiile primirii RO in UE a fost si raportul dintre numarul de locuitori de la oras raportat la numarul celor care locuiesc la tara. Asta e motivul pentru care, la foc automat, PSD a infiintat atatea orase - pentru ca procentul sa iese bine. Si a iesit, ne-am integrat - multi cajvaneni sunt la lucru in Italia, Spania, Grecia, etc. Fara acele orase ei erau acum la coada vacii si raneau la balega. Asa ca ... mai ganditi un pic inainte de vot !
2.   Sa crezi tu... trimis de
(13 aug 2010, 12:38:42
Cei din Cajvana sunt plecati de multi ani in strainatate, inainte de intrarea in UE si trecerea la statul de oras. Asa ca, ranitul de la coada vacii a ramas de mult in urma... inainte de UE si de oras.
3.   PENTRU CETATENII DIN cajvana trimis de
(13 aug 2010, 12:55:50

ORICARE AR FI REZULTATUL REFERENDUMULUI DE LA CAJVANA ACUM CAND BASAESCU +BOC CAUTA SA SCOATA impozite si din piatra seaca (AM INTELES CA VALOAREA IMPOZITELOR AR FI MOTIVUL TRECERII DE LA STATUTUL DE ORAS LA CEL DE COMUNA)
VE/TI PLATI ACELEASI IMPOZITE DACA NU CUMVA MAI MARI.ESTE P;OSIBIL SI CA IN VIITOR SA SE AJUNGA CA ANUMITE PRODUSE ALIMENTARE SA FIE DISTRIBUITE PREEFERANTIAL PE BAZA BULETINELOR DE ORAS SI DIN ACEST MOTIV Actuala conducere isi doreste mai putini oraseni.s/a mai intimplat in ROMANIA SI NU CU MULT TIMP IN URMA.SA TRAITI BINE !
4.   Bravo lor! trimis de
(13 aug 2010, 16:24:17
Tot respectul pentru cajvaneni, daca le iese eu ii aplaud in centrul comunei! Macar au priceput ca pot decide ei ce vor, nu cretinii pe care i-au votat ca oile! Janik, in vecii vecilor nu se vor da alimente cu buletin de oras. Poate la voi, la partidul manelistilor portocalii! Ce, te temi ca nu poti smecher daca puti si a balega?? Statutul de comuna le va asigura taxe mai mici, mai putini functionari, salarii mai mici de platit in administratie si acces la fondurile europene destinate numai zonelor rurale. Dar prostii care freaca asfaltul la oras nu au cum sa priceapa. Bravo locuitorilor comunei Cajvana pentru ca s-au desteptat!
5.   Prostie cu accederea de la comuna la oras trimis de
(13 aug 2010, 21:20:05
Stau de ceva vreme intr-o comuna numita oras din MM chiar daca sunt din SV si ce s-a rezolvat? Nika pentru cetateni, mai multa birocratie si impozite. De la 70 de lei la 200 au ajuns. E buna masura pentru o "elita" iar restul platesc ca fraierii. A fost o tapa fata pentru cetateni ca sa nu mai vorbim de fonduri generoase pierdute ca doar sunt oraseni oamenii.

ps. atata vreme cat vad balega si pipi de vaca si de animale pe drum nu putem numi oras o comuna. Nici vorba de conditii!

6.   Apel la toate comentariile... trimis de
(13 aug 2010, 21:55:15
auzi domnul IREAL...da mata mananci o bucata de carne...si-ti si place presupun...pute cumva a balega??!!daca n-ar fi taranii astia sa creasca animalele...ai paste ca o vaca pe imas..sz.expresia...dar niste aroganti din astia de la ORAS ma scot din sarite...si sa mai spun ceva...cajvana fie sat fie oras tot frumoasa e..si tot ce este realizat acolo e doar prin munca si sudoare...prin sacrificii si intelegere intre TARANI !! LA MAI MARE SATENI !!!
6.1  RE: Apel la toate comentariile... trimis de
(13 aug 2010, 22:01:30
Imi pare rau dar nu ai inteles nimic. S-au facut din comune orase doar din motive tehnice, administrative (sa dea bine la statistica). Daca nu eram in UE, nu puteau pleca atatia la munca - LEGAL. Ilegal de gaseau mai putini care sa plece si sa-si riste uneori si viata. Asa ca ...
6.2  RE: Apel la toate comentariile... trimis de
(15 aug 2010, 00:48:46
eu sunt plecata de mult din tara...dar nu am fugit pt.ca nu-mi placea sa ranesc baliga...ci pt.ca tara noastra fie ea si in UE nu-ti ofera nici un viitor...nici o sansa sa-ti poti realiza ceva...si sa-ti mai spun ceva...70%din cajvanari au plecat in afara la munca inainte sa intre ROMANIA in UE.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei