Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

„Anotimpurile neliniştitelor iubiri”, la Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda unui eveniment cultural deosebit: lansarea volumului de poezie intitulat „Anotimpurile neliniştitelor iubiri”, a prof. Traian Nistiriuc-Ivanciu. Aşa cum ne-a spus prof. Oltea Nistor, „după mai bine de 40 de ani dăruiţi învăţământului românesc în calitate de profesor de limba şi literatura română, distinsul dascăl s-a întors către sine şi, cu o debordantă sinceritate, şi-a dezvăluit cele mai lăuntrice trăiri, păstrate intacte după experienţele vieţii”. Considerat „un modest, dar sincer volum de sentimente”, născut din credinţa consolatoare că „iubirea îşi continuă lucrarea şi după decesul trupului”, cartea impresionează prin emoţia şi intensitatea ideilor exprimate, mai ales că aceasta a fost dedicată mult regretatei soţii a scriitorului, Eugenia. În acest context, anotimpurile neliniştitelor iubiri sunt doar trei în viziunea scriitorului – Înainte (în căutarea înfrigurată a perechii predestinate), Împreună (trăirea plenară a sentimentului ) şi După (deznădejdea neputincioasă, pesimismul şi regretul).

Dincolo de latura reflexivă a scrisului, cititorul descoperă în poezia prof. Traian Nistiriuc-Ivanciu cadenţa muzicală a versurilor eminesciene, tonul jucăuş şi viguros al liricii lui Coşbuc, atmosfera bacoviană – toate filtrate prin suferinţa şi talentul scriitorului. Evenimentul a fost prezentat de scriitorul Ioan Grămadă, iar la activitate au participat elevi, cadre didactice şi părinţi, plăcut impresionaţi de calitatea întâlnirii. Mesaje din suflet pentru suflet au fost adresate scriitorului de prof. Lăcrămioara Băcanu, directorul unităţii şcolare, şi profesoarele Mihaela Grămadă, Anca Sfarghiu şi Oltea Nistor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Anotimpurile neliniştitelor iubiri”, la Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Anotimpurile neliniştitelor iubiri”, la Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte