Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Radu Bercea şi Ioan Bodnar, doi seniori ai picturii bucovinene la „Galeria Tuturor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Complexului Comercial „Zimbru” Suceava, a avut loc la începutul acestei săptămâni vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor plastici bucovineni, Radu Bercea (Gura Humorului) şi Ioan Bodnar (Rădăuţi).

 

Diplome de onoare pentru activitatea prin care au contribuit la consolidarea dialogului cultural între România şi Ucraina

Prieteni şi parteneri de evenimente artistice, cei doi seniori ai picturii bucovinene au realizat împreună o expoziţie care etalează circa 40 de lucrări, cu precădere peisaje şi flori, executate în tehnicile picturii în ulei şi acuarelei.

Manifestarea, cu care cei doi parteneri de simeze deschid fila calendarului expoziţional comun din acest an, a fost salutată deopotrivă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, şi de consulul general al Ucrainei la Suceava, Ex. Sa Vasyl Boiechko.

Dacă reprezentantul deliberativului judeţean i-a felicitat pe cei doi artişti ale căror lucrări au reprezentat Suceava şi Bucovina, la sfârşitul lunii decembrie 2013, la Ambasada României de la Paris cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale, reprezentantul Ucrainei la Suceava le-a conferit câte o Diplomă de onoare pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului precedent, activitate prin care au contribuit la consolidarea dialogului cultural între România şi Ucraina.

 

Tinereţea creativă a „doi artişti care s-au desăvârşit prin propria lor muncă”

Prezentarea expoziţiei a fost asumată de artistul plastic Konstantyn Ungureanu-Box, care a glosat pe  problematica estetică dintre artă şi para-artă, cu referiri la creaţia celor doi expozanţi.

El a subliniat faptul că „ţelul artistic pe care şi-l propun cei doi seniori este îndrăzneţ” şi a remarcat continuitatea preocupării lor „pe linia rafinării semnelor şi simbolurilor”, încercând „să traseze o graniţă precisă între artistic şi celelalte forme ale esteticului prin postularea unor semnificaţii intensionale ale termenului de artă”.

Expoziţia, prin care Radu Bercea şi Ioan Bodnar realizează împreună „un studiu de sensibilitate estetică”, a fost apreciată apoi de scriitorii Mihai Sultana Vicol („doi artişti care s-au desăvârşit prin propria lor muncă”) şi Cezar Straton (care s-a declarat impresionat de „tinereţea creativă” a celor doi seniori).

 

Reţeta de a trăi frumos prin pictură şi de a merge împreună în „peripluri artistice”

Sculptorul Toader Ignătescu a spus că cei doi au găsit reţeta de a trăi frumos prin pictură şi de a merge împreună în „peripluri artistice”, cu un accent aparte pe „relaţia blândă şi respectuoasă pe care Radu Bercea o are cu oamenii”.

În cuvântul său, Radu Bercea a spus că nu face din artă o filozofie, iar ceea ce face constituie pentru el o plăcere.

La rândul său, Ioan Bodnar a mărturisit cu emoţie că partenerul său de simeze este pentru el un maestru: „Sunt elevul lui Radu Bercea pentru că de la el am învăţat multe şi tot el este cel care m-a provocat la un fel de duel artistic, un duel care s-a soldat cu ceea ce vedeţi dumneavoastră!”

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Tuturor pe tot parcursul lunii februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Bercea şi Ioan Bodnar, doi seniori ai picturii bucovinene la „Galeria Tuturor”.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Radu Bercea şi Ioan Bodnar, doi seniori ai picturii bucovinene la „Galeria Tuturor”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei