Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sub semnul Lalelei roşii

Emblema Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, realizată de un artist sucevean afectat de această maladie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Septuagenarul Ştefan Danilevici, suceveanul afectat de boala Parkinson (cu primele simptome din anul 1999) care şi-a găsit echilibrul interior prin pictură şi poezie, este creatorul emblemei Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, singura organizaţie nonguvernamentală din România care apără drepturile şi interesele celor diagnosticaţi cu această maladie degenerativă.

 

Ştefan Danilevici a adoptat arta ca metodă de luptă cu boala de care suferă

Ştefan Danilevici, inginer tehnolog de industrie alimentară (fost inginer-şef la Întreprinderea de Prelucrare şi Industrializare a Legumelor şi Fructelor  Suceava şi, ulterior, director general la Consuc SA), care de la vârsta de 57 de ani a fost diagnosticat cu Parkinson, este de câţiva ani un nume care s-a remarcat pe simezele sucevene prin expoziţiile de pictură cu care s-a prezentat în faţa publicului.

Afectat de această boală degenerativă, care se instalează ca urmare a distrugerii lente şi progresive a neuronilor, Ştefan Danilevici, unul dintre primii membri ai Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson (are legitimaţia nr. 4), care s-a constituit la Deva din iniţiativa lui Dan Răican, preşedintele acestei asociaţii, a adoptat arta ca metodă de luptă cu boala de care suferă circa şapte milioane de oameni din întreaga lume (din care peste 72.000 de pacienţi în România).

 

„Un porumbel alb, cu aripile larg deschise, deasupra căruia răsare <curcubeul speranţei>”

Într-unul din numerele publicaţiei „Lalele roşii” (nr. 5/2013 al revistei Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, publicaţie care-l are ca redactor-şef pe Dan Răican) Ştefan Danilevici prezintă emblema creată de el.

„Am avut în subconştient dorinţa de a picta emblema asociaţiei - mărturiseşte artistul sucevean - dar Dumnezeu a considerat că nu sunt suficient de pregătit şi de curat sufleteşte pentru această încercare. După zile de rugăciune, miracolul s-a produs şi Atotputernicul m-a luminat şi mi-a dat puterea şi gândul bun pentru a reuşi”.

Emblema înfăţişează un porumbel alb („simbol al păcii, al curăţeniei şi al purităţii”), cu aripile larg deschise, deasupra cărui răsare „curcubeul speranţei”.

 

„În zborul lui cel graţios porumbelul duce în cioc cu grijă părintească Laleaua roşie”

„În zborul lui cel graţios - spune în continuare Ştefan Danilevici - porumbelul duce în cioc cu grijă părintească Laleaua roşie, simbolul internaţional al mai multor organizaţii de pacienţi care luptă împotriva bolii Parkinson.”

Lumina solară care inundă fundalul are menirea să sporească speranţa celor afectaţi de această boală, a celor care noapte de noapte visează că „într-o bună zi se va găsi un remediu împotriva acestei crâncene boli, ca să nu mai tremure, ca să nu mai rămână blocaţi şi ca să fie din nou aşa cum au fost”.

„Chiar dacă Dumnezeu nu mi s-a arătat pentru a-l picta, veghind zborul porumbelului - îşi încheie Ştefan Danilevici mărturisirea - duhul lui cel sfânt este lumina şi aura sa.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emblema Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, realizată de un artist sucevean afectat de această maladie.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Emblema Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, realizată de un artist sucevean afectat de această maladie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei