Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Balul Bobocilor

"O lume minunată", la Colegiul "Andronic Motrescu" din municipiul Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârșit de săptămână perfect pentru elevii de la Colegiul ,,Andronic Motrescu” din Rădăuți. Au fost suficiente cincisprezece minute pentru ca sala Casei de Cultură a municipiului Rădăuți să devină neîncăpătoare în seara zilei de vineri, 1 noiembrie 2013, când s-a desfășurat Balul Bobocilor. Acordurile piesei ,,O lume minunată” și sutele de păpuși și baloane care pluteau deasupra scenei au descrețit brusc fețele participanților, elevi, părinți, foști elevi, cadre didactice, cu toții pășind într-o lume feerică, o lume ideală, o lume a inocenței. O lume de basm prezentată de zâna bună, Irina Alexandra Coneac, și zâna rea, Iulia Maria Capră, ambele eleve în clasa a XII-a B, clasă care a organizat acest eveniment, coordonat de profesoara Paula Ciobîcă. Într-un decor de basm, pe scenă au urcat cincisprezece elevi, reprezentanți ai claselor a IX-a, opt fete și șapte băieți. Explicația au oferit-o chiar prezentatoarele: zâna bună a sugerat că e vorba chiar despre vârsta acestor copii minunați, care concurează individual, iar zâna rea, ironic, i-a numit ,,fără pereche.” Și nu a fost departe de adevăr.

        

Prezentare și costume

Prima probă a fost cea de prezentare, prin imagini semnificative, a basmului pe care și l-au ales, și de interpretare, într-o ținută vestimentară adecvată, a rolului personajului ales. Fie că a fost vorba de Hansel și Gretel, de Scufița Roșie și de vânător, de Cenușăreasa, Albă-ca-Zăpada, Frumoasa din pădurea adormită și prinţii lor, de Aladin și Jasmine, de Frumoasa și Bestia sau  de Clopoțica, participanții, Vianora Iurescu, Daniel Anichitoaie, Larisa Dragomir, Nico Flutur, Laura Macovei, Robert Șmilevschi, Denisa Rotari, Adrian Buznean, Valentina Bodnariu, Adi Maidac, Loredana Martinescu, Vlăduț Teleagă, Iulia Nicuțar, Nicușor Lupăștean şi Diana Aburlăciței, au dat dovadă de implicare, creativitate și dorință de afirmare.

 

Proba de aptitudini

cea de-a doua probă a avut rolul de a testa abilitățile practice ale copiilor, dexteritatea, fetele intrând în competiție pentru a alege orezul de fasole, sub privirile băieților care se plimbau cu o linguriță în gură, pe care se afla un ou, dar și dicția, apelându-se la frământări de limbă: „E pestriţă prepeliţa pestriţă, dar mai pestriţă decât prepeliţa pestriţă sunt puii prepeliţei pestriţe din neamul prepeliţelor pestriţe”. La proba la alegere, fiecare boboc și-a demonstrat talentul, unii au cântat, alții au dansat, unii au recitat, alții au mimat. Sala a fost ridicată în picioare de interpretarea de excepție a piesei „Love story” din repertoriul lui Taylor Swift, dar cel mai spectaculos moment a fost cel de Bike Trial, care a ținut spectatorii cu sufletul la gură.

 

Ritm și originalitate

După un moment de hip-hop cu trupa GiemSi Pro MC, bobocii au fost invitați la dans, în diverse stiluri, ca pop, dance, rock, letkis, îmbinate cu ritmuri latino sau country, care au permis dansatorilor să își arate măiestria dansând nu doar în perechi, ci și individual. Piesele au fost alese cu atenţie de profesoara Viorica Coroamă, dovadă invitația la vals, unanim acceptată de concurenți. Ținută adecvată, prestanță impecabilă, maximă eleganță, implicare afectivă, sincronizare perfectă, sunt câteva dintre superlativele dansului în ale cărui mreje s-au lăsat prinși proaspeții liceeni. Invitatul special al serii a fost Era Divina, trupă de simfonic metal, lansată anul trecut și formată din elevi de la toate cele trei colegii din municipiu, şi care a ţinut sala în picioare timp de o jumătate de oră, timp în care juriul a avut misiunea de a stabili ierarhia finală.

 

Miss și Mister Boboc

Chiar dacă toți concurenții au fost premiați, juriul a anunțat câștigătorii, în aplauzele publicului: Premiul I a fost obținut de Valentina Bodnărescu și Vlăduț Teleagă, iar mult râvnitele titluri de miss și mister au fost decernate prin decizie unanimă: Miss Boboc 2013 - Diana Aburlăcăţei şi Mister Boboc 2013 – Adrian Maidac. Juriul a fost format din Andra Olărean, din partea sponsorilor, Corneliu Cîrdeiu – parteneri media, reprezentanți ai comunității locale,  consilierul localTraian Andronachi și directorul Casei de Cultură, Ovidiu Foca, și reprezentanţii colegiului, profesoara Cristina Vițega și elevii Alexandra Pleșca și Alexandru Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "O lume minunată", la Colegiul "Andronic Motrescu" din municipiul Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
"O lume minunată", la Colegiul "Andronic Motrescu" din municipiul Rădăuți5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei