Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Volvo lansează noul S60 în România de la 30.345 euro cu TVA

Click aici pentru VIDEO

Volvo era sinonim până nu demult doar cu siguranța de top, un adevărat vector de imagine pentru marca suedeză. Așa cum este și firesc, partea estetică joacă un rol tot mai important în viața unei mașini iar prin apariția noului S60, nordicii vor să demonstreze că sunt capabil să ofere un suport estetic şi o calitate a designului comparabilă cu cea a mărcilor germane. Disponibil doar în versiune sedan, S60 se pregătește să intre și pe piața românească. Modelul premium va fi comercializat din luna iulie la un prețde 30.345 euro cu TVA.

Construit pe o platformă extinsă de Ford Mondeo, sedanul Volvo vine cu o sumedenie de noutăți la nivelul suspensiilor, direcției și amortizoarelor care arată că S60 pune un accent deosebit pe ținuta de drum. La acestea se adaugă şi ultima generație a tracțiunii integrale AWD, întâlnită pe anumite versiuni de motorizare. La acest capitol S60 va oferi o gamă formată din opt unități, din care patru pe benzină și patru diesel, cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte. O transmisie automată cu dublu ambreiaj va fi introdusă ulterior. La fel ca majoritatea producătorilor de astăzi, constructorul suedez caută să optimizeze raportul consum-performanță, furnizând motorizări mai eficiente și prietenoase cu mediul. Noul S60 va livrat la lansare cu patru unități, pe parcurs, paleta de propulsoare urmând să crească la 8 unități.

O noutate absolută pentru S60 este motorul turbo pe benzină cu patru cilindri și injecţie directă care dezvoltă 203 cai putere, versiune oferită la un prețde pornire de 30.940 de euro cu TVA. Motorul oferă un consum de numai 7,9 litri la 100 km, performanţele dinamice fiind mai mult decât interesante. Demaraj de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde și viteză maximă de 235 km/h. Versiunile turbo pe benzină sunt livrate exclusiv fie cu o transmisie automată fie una manuală, ambele cu şase trepte.

Amatorii de unități diesel pot opta pentru unitatea cu cinci cilindri, D5, consum mediu sub 6 litri la sută, model disponibil de la 38.675 euro cu TVA, și unitatea de 2.0 litri şi 163 de cai putere cu un consum de 5,2 litri la sută, al cărei prețde listă este de 30.345 euro cu TVA.

Sedanul suedez poate fi echipat și cu un propulsor T6, turbodiesel, care generează 304 cai putere, și antrenează roțile ambelor punți prin sistemul AWD. Costul motorizării de vârf este 43.911 euro cu TVA.

Cel mai economic model va fi lansată în toamnă și se va mulțumi cu doar 4,3 litri la 100 km. Volvo S60 va utiliza un motor recalibrat de 1,6 litri cu transmisie şi tren de rulare modificat ce îi vor permite să coboare rata emisiilor la 115 g/km.

Printre noutățile care vor demonstra excelența și progresul în materie de tehnologie se numără sistemele Collision Warning, Full Auto Brake and Pedestrian Detection care acționează împreună frânarea, atunci când în fața mașinii apare brusc un pieton, sistemele electronice preluând inițiativa de a declanșa frânarea înainte ca reacțiile șoferului să fie deja tardive. O altă tehnologie propusă de Volvo, tot în scop preventiv, este un sistem capabil să evite un impact frontal atunci când se trece involuntar pe sensul opus.

Volvo și-a propus să vândă 90.000 de modele S60 în fiecare an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volvo lansează noul S60 în România de la 30.345 euro cu TVA.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo lansează noul S60 în România de la 30.345 euro cu TVA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei