Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Demnitarii, magistrații și polițiștii pot procura arme letale fără absolvirea unui curs

Miercuri, 29 Mai 2019 (12:08:23)

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă care prevede că demnitarii, magistrații, militarii și polițiștii pot achiziționa autorizație de port-armă , fără absolvirea unui curs de instruire teoretică și practică în acest sens, informează Mediafax.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 14 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare a fost adoptată în plenul Senatului cu 42 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă” și patru abțineri .

Comisia pentru apărare a adoptat un raport de admitere, fără amendamente.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art 14 (1) lit. g din Legea nr. 296/2004 privind regimul armelor și munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul exceptării de la absolvirea unui curs de instruire teoretică și practică organizat de o persoană juridică autorizată în vederea obținerii autorizației de procurare a armelor letale a demnitarilor, magistraților, diplomaților, militarilor și polițiștilor, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecere în rezervă sau retragere”, potrivit raportului Comisiei pentru apărare.

Astfel, articolul 14 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, litera g) a alineatului (1) se modifică astfel: „Au absolvit un curs de instruire teoreticp și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute de normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu excepția persoanelor prevăzute la art 14 (2) lit. a, respectiv demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”.

Guvernul nu susține proiectul de lege.

Inițiatorul, deputatul Florin Roman, susține că modificarea legii este necesară, având în vedere fenomentele infracționale.

„Având în vedere evoluția fenomenelor infracționale, caracterizate uneori prin agresiuni armate asupra persoanelor și bunurilor acestpra, cererilor unor cetățeni de a-și asuma dreptul de apărare împotriva celor care le pun în pericol viața și integritatea corporală, precum și interesul general de punere sub control cât mai riguros al regimului armelor și munițiilor, se impune modificarea cadrului legislativ care reglementează acest domeniu”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Demnitarii, magistrații și polițiștii pot procura arme letale fără absolvirea unui curs.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Demnitarii, magistrații și polițiștii pot procura arme letale fără absolvirea unui curs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte