Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilități vor primi subvenții pentru tehnologii asistive

Vineri, 5 Aprilie 2019 (14:02:09)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că reprezentanții ministerului Muncii și ministerului Sănătății au semnat un ordin prin care persoanele cu dizabilități vor primi subvenții pentru accesarea și utilizarea de tehnologii asistive moderne, informează Mediafax.

„În această săptămână, am semnat un ordin comun, Ministerul Muncii cu Ministerul Sănătății, publicat deja în Monitorul Oficial, unde aprobăm o procedură de acordare a subvențiilor pentru persoanele cu dezabilități în accesarea și utilizarea de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces moderne cu o tehnologie avansată, altele decât cele care se finanțează prin fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Subvențiile vor fi acordate din fonduri europene, în cadrul programului operațional <<Capitalul uman>>”, a declarat, vineri, ministrul Muncii.

Potrivit sursei citate, subvenția se va acorda sub forma unui voucher tipărit de către Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități, care va distribui aceste vouchere prin direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de la nivel de județ, în baza unui certificat de încadrare în grad de handicap și a recomandării medicului specialist.

„Vreau să fac precizarea că vorbim de o tehnologie modernă. Câteva exemple ar fi: software și scanere pentru nevăzători, fotolii rulante electrice personalizate pentru fiecare persoană cu dezabilitate în plată. Proteze inteligente pentru cei cu amputații și diferite alte elemente și tehnologi asistive care pot ajuta și le pot ușura viața acestor oameni” , a declarat Budăi.

Potrivit acestuia, luni iese din transparență decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de 2 ani pentru persoanele în grad de handicap care au suferit amputații sau s-au născut fără unul din membre.

„Concret, aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare”, a mai precizat Budăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilități vor primi subvenții pentru tehnologii asistive.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii: Persoanele cu dizabilități vor primi subvenții pentru tehnologii asistive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei