Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

PSD Suceava anunţă că finalizarea magistralei de gaz spre Vatra Dornei este în curs de rezolvare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a anunţat că problema legată de finalizarea lucrărilor la magistrala de gaze naturale de la Pojorâta spre Vatra Dornei este în rezolvare. Alexandru Rădulescu a precizat că realizarea acestei vechi dorinţe a dornenilor a constituit o prioritate pentru social-democraţii suceveni, iar în urma demersurilor repetate ale preşedintelui PSD Suceava, Ioan Stan, şi ale miniştrilor social-democraţi ai Economiei, acest obiectiv este prevăzut în bugetul societăţii Transgaz. Rădulescu a precizat că singurul obstacol existent în calea acestei extinderi a magistralei este litigiul dintre Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţiului şi Regia Naţională a Pădurilor asupra terenului pe care ar trebui să se construiască această conductă.

„Aşa cum ne-am asumat, am identificat soluţii pentru rezolvarea acestei probleme: una guvernamentală, iniţiată de Ministerul Economiei, şi una legislativă, iniţiată de noi, parlamentarii social-democraţi suceveni. Aceasta a parcurs deja, marţi, prima etapă, când la comisia de administraţie publică din Camera Deputaţilor, comisie raportoare, ne-a fost admis un amendament ce ar rezolva problema construirii acestei conducte chiar şi în situaţii de litigiu”, a precizat deputatul PSD de Suceava. El a declarat că a constatat din presă că odată cu vizita ministrului social-democrat Daniel Suciu în judeţ, această problemă este şi pe agenda liderului liberal sucevean,  preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. „Dumnealui are însă doar o abordare teoretică. Fie din diletantism, dar nu-l pot suspecta de aşa ceva, fie din dorinţa de a manipula opinia publică suceveană, dumnealui încearcă să bagatelizeze acest demers şi afirmă cu uşurinţă că această problemă se poate rezolva cu un simplu Ordin de Ministru. Îmi pun în mod firesc întrebarea: dacă ar fi fost aşa simplu, de ce nu a solicitat acest lucru, în 2016, guvernului condus de fostul său subaltern Dacian Cioloş? O întrebare similară ar fi şi în cazul şoselei de centură a Sucevei pe care a promis că o termină în trei luni după ce câştigă şefia Consiliului Judeţean”, a spus Rădulescu.

Deputatul PSD arată că tot Gheorghe Flutur vine cu o soluţie, nerealistă din punctul său de vedere, pe care i-o atribuie ministrului Daniel Suciu, fapt negat vehement de acesta, şi anume cea a extinderii conductei de gaz dinspre Bistriţa spre Vatra Dornei. „Este o idee la fel de utopică ca cea pe care a avut-o cu translocarea spitalului regional de la Iaşi la Suceava menită doar să creeze iluzii nefondate sucevenilor. Soluţiile reale sunt cele pe care le-am evidenţiat iniţial şi care vor fi puse în operă prin implicarea Guvernului şi a parlamentarilor PSD”, a precizat Alexandru Rădulescu.

El a ţinut să mai precizeze că vineri, prin ordonanţa de modificare a OUG 114/2018, Guvernul României prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii a creat cadrul prin care primăriile pot primi alocări financiare pentru derularea proiectelor de alimentare cu gaz a localităţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava anunţă că finalizarea magistralei de gaz spre Vatra Dornei este în curs de rezolvare.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
PSD Suceava anunţă că finalizarea magistralei de gaz spre Vatra Dornei este în curs de rezolvare1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei