Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicula:Am cerut CEC lista cu toate creditele agricole acordate persoanelor fizice şi juridice

Marţi, 10 Decembrie 2013 (16:14:20)
Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, Cosmin Nicula, a anunţat, marţi, după audierea board-ului CEC, că a solicitat băncii lista tuturor creditelor agricole acordate persoanelor fizice şi juridice, senatorii urmând să semneze un acord de confidenţialitate.Nicula a spus la finalul audierii prim-vicepreşedintelui Andrei Stamatian şi a celorlalţi vicepreşedinţi ai CEC că reprezentanţii Comitetului de Direcţie au invocat în cadrul discuţiilor prevederile art. 111 din OUG 99/2006, invocând caracterul secret şi confidenţial al documentelor pe care comisia le-a solicitat. "Le-am solicitat să ne pună la dispoziţie toate creditele pe care le-au dat, pe 2012 şi 2013, pentru terenurile agricole şi cui, persoane fizice şi juridice", a spus Cosmin Nicula. Cosmin Nicula a precizat că s-a rezolvat şi problema secretului bancar invocat de conducerea CEC. "Sunt unii colegi care au certificat ORNISS, iar miercuri, ceilalţi colegi care nu au acest certificat vor semna un certificat de confidenţialitate, astfel încât să avem acces la aceste date", a precizat Nicula. El a menţionat că speră ca preşedintele CEC, Radu Gheţea, să pună la dispoziţia comisiei aceste informaţii, altfel miercuri va fi obligat să solicite Biroului Permanent al Senatului prelungirea termenului de depundere a raportului, până când vor fi primite aceste date.Cosmin Nicula a ţinut să precizeze că, prin semnarea acordurilor de confidenţialitate de către senatorii care nu au ceritificat ORNISS, se rezolvă problema secretului bancar. "Dacă el a fost invocat pe perioada celor două zile de audieri, şi noi am invocat că avem dreptul, ca şi comisie parlamentară, ca şi Parlament, să avem acces la aceste date", a spus Nicula. El a adăugat că interesul membrilor comisiei de anchetă este pentru terenurile agricole, pentru creditele persoanelor fizice şi juridice, pentru că "au fost multe solicitări din partea colegilor cu privire la participarea la creditare a unor autorităţi publice locale de către CEC, care, în opinia acestora, au lăsat multe semne de întrebare". Cosmin Nicula a mai arătat că întrebarea la care membrii board-ului CEC nu au putut răspunde a fost cea privitoare la creditele acordate persoanelor juridice. Preşedintele comisiei de anchetă din cadrul Comisiei de buget-finanţe a mai spus că miercuri este aşteptat la audieri, din nou, preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea. El a menţionat că, în cazul prelungirii termenului de depunere a raportului comisiei, va lua în considerare şi rechemarea membrilor Comisiei de Direcţie la audieri. Despre ministrul Daniel Chiţoiu, Cosmin Nicula a spus că acesta va mai veni la comisie, dar nu miercuri, aşa cum se anunţase iniţial. Cosmin Nicula a ţinut să mai arate că în cadrul audierilor de marţi nu s-a pomenit numele Ioanei Băsescu şi nici creditul acordat de CEC fiicei preşedintelui.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicula:Am cerut CEC lista cu toate creditele agricole acordate persoanelor fizice şi juridice.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicula:Am cerut CEC lista cu toate creditele agricole acordate persoanelor fizice şi juridice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei