Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Noua structură a direcţiilor de sănătate publică, prezentată probabil săptămâna viitoare

Vineri, 6 Septembrie 2013 (15:27:37)

Noua structură a direcţiilor de sănătate publică va fi prezentată "probabil" săptămâna viitoare, spune ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit căruia reorganizarea DSP-urilor - care funcţionează într-un "sistem cu structuri comuniste" - ar putea deveni efectivă din noiembrie.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va prezenta nouă structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică "probabil" săptămâna viitoare, urmând să se pună capăt unei "structuri comuniste" de 70 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma reorganizării, unele atribuţii vor rămâne la Ministerul Sănătăţii, altele vor fi transferate autorităţilor locale, a afirmat Nicolăescu.

"Săptămâna viitoare probabil, dacă vom avea timp, cu toate deplasările pe care le avem în ţară, vom pune în lumina reflectoarelor o nouă structură organizatorică a unui DSP judeţean, care va cuprinde două componente: una care va rămâne la Ministerul Sănătăţii şi o altă componentă care va fi transferată consiliilor judeţene. Componentă înseamnă atribuţii, compartimente, funcţionalităţi, urmând ca între timp să schimbăm legea prin care să putem să facem transfer de autorităţi descentralizate către autorităţile publice locale - pentru că legea astăzi nu ne permite. Nici nu putem face o astfel de modificare legislativă prin OUG, pentru că ne interzice Constituţia, şi atunci trebuie să facem proiect de lege", a spus Nicolăescu.

Potrivit acestuia, USL are 70 la sută în Parlament şi astfel proiectul de lege poate fi votat în trei săptămâni sau o lună, în aşa fel încât reorganizarea să devină efectivă din luna noiembrie.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că este nevoie de un sistem mai flexibil şi de descentralizare într-un sistem care funcţionează de 70 de ani, cu structuri "comuniste'.

"Este nevoie să transferăm multe activităţi de la Ministerul Sănătăţii, pentru că sunt specifice autorităţilor locale. Este un sistem comunist, de 70 de ani, cred că totuşi ne-am cam săturat să rămânem cu structurile comuniste. Haideţi totuşi să ne ducem către structuri mai moderne, mai flexibile, mai normale, mai apropiate de comunitate. De unde să ştiu eu, de la Bucureşti, cum se face autorizarea unui restaurant? De ce să o fac eu? Să o facă CJ, pentru că ştie ce se întâmplă în judeţ", a spus Nicolăescu.

În martie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, anunţa că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate, măsura urmând să aducă economii la buget.

Ministrul Sănătăţii spunea că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Noua structură a direcţiilor de sănătate publică, prezentată probabil săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Noua structură a direcţiilor de sănătate publică, prezentată probabil săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei