Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 187 (5394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victor Ponta şi Mircea Duşa, aşteptaţi la Constanţa la manifestările dedicate Zilei Marinei

Miercuri, 14 August 2013 (18:10:14)

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, sunt aşteptaţi, joi, la manifestările organizate de Ziua Marinei Române pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la care vor asista câteva mii de turişti şi localnici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestările de Ziua Marinei vor începe în jurul orei 10.00, când oficialităţile vor fi întâmpinate de garda de onoare şi muzică militară.

De asemenea, vor avea loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, după care vor fi citite mesaje din partea preşedintelui României şi a altor oficialităţi civile şi militare. Ulterior, este programată o slujbă religioasă urmată de depunerea ancorelor de flori în mare.

Pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei sunt aşteptaţi câteva mii de turişti şi de constănţeni care vor putea urmări sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţii demonstrative prezentate de militari şi nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul Mircea, distrugătorul Mărăşeşti şi fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria, manifestările urmând să se încheie la ora 12.00, cu defilarea gărzii de onoare.

La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, va merge în Portul turistic Tomis, unde până la ora 15.00 va patrona jocurile marinăreşti, iar apoi se va retrage. Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, pe traseul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

La manifestările care vor avea loc faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa sunt aşteptaţi premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Şi în Portul turistic Manglia, cu începere de la ora 10.00 va avea loc un ceremonial militar şi religios, urmat de exerciţii ale scafandrilor Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, exerciţii militare, o miniregată şi jocuri marinăreşti, iar apoi, până la ora 13.00, se vor desfăşura un spectacol organizat de Primăria Mangalia şi Cercul Militar Mangalia, dar şi jocuri marinăreşti. Seara se va încheia cu un concert prezentat de Muzica Militară, urmat de retragerea cu torţe a marinarilor şi aprinderea pavoazului electric al navelor.

Manifestări similare, respectiv ceremonii militare, parade navale, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole de muzică şi dansuri populare, vor avea loc şi în Brăila, Galaţi şi Tulcea, dar şi în Bucureşti, la debarcaderul din Parcul Herăstrău.

Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, prăznuită în 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă şi este, totodată, Ziua Marinei, Sfânta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate, de Sfânta Maria, manifestări religioase, artistice şi culturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta şi Mircea Duşa, aşteptaţi la Constanţa la manifestările dedicate Zilei Marinei.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victor Ponta şi Mircea Duşa, aşteptaţi la Constanţa la manifestările dedicate Zilei Marinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei