Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 187 (5394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În august

Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, odată cu sosirea „stranierilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna august este din nou una de coşmar pentru şoferi şi pentru cei care au de făcut naveta,  străzile Sucevei fiind tot mai aglomerate, de la o zi la alta.

Blocajele rutiere apărute marţi, într-o zi normală de lucru, pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, dar şi traficul rutier îngreunat de pe celelalte străzi, care au pus la încercare nervii şoferilor şi pasagerilor din toate mijloacele de transport „captive” în trafic, au demonstrat că problemele sunt abia la început.

Ieri dimineaţă, principala arteră de circulaţie care leagă zona centrală a Sucevei de cartierul Burdujeni era ticsită de maşini, de la un capăt la celălalt.

Bară la bară, maşinile de pe Calea Unirii formau un şir imens, de câţiva kilometri, care pornea de la sensul giratoriu din Burdujeni şi ajungea, în unele momente, chiar până în Centru, însă şi de acolo înspre Bazar traficul era blocat. De altfel, cea mai aglomerată zonă era cea a mall-urilor şi Bazarului, care, deşi nu a fost zi de sărbătoare, erau pline de lume venită la cumpărături.

Claxoane, răbufniri de nervozitate, resemnare din partea altora, multă transpiraţie, mai ales în autobuzele ticsite de oameni fierţi în suc propriu de soarele arzător, nimic nu a lipsit din reţeta blocajelor rutiere de vară, devenite aproape o tradiţie la Suceava.

 

Numărul maşinilor din trafic, aproape dublat de prezenţa “stranierilor”

Una din cauzele aglomeraţiei din trafic o reprezintă, fără îndoială, numărul mare de maşini cu numere de Italia, Spania, Belgia, Anglia sau Germania, ale celor plecaţi la muncă peste hotare şi care acum s-au întors acasă, în concediu.

De obicei, în luna august, numărul acestora este atât de mare, încât se dublează numărul autovehiculelor aflate în trafic, infrastructura rutieră a municipiului reşedinţă de judeţ dovedindu-se mult subdimensionată.

 

Respectarea indicaţiilor Poliţiei, necesară pentru fluidizarea traficului

Poliţiştii rutieri spun că toată luna august este în general una aglomerată în trafic, pe fondul numărului mare de suceveni care vin din străinătate acasă, în concedii, marţi fiind una din zilele de vârf din acest punct de vedere. Asta în condiţiile în care se apropie şi marea sărbătoare religioasă de pe 15 august – Adormirea Maicii Domnului.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat:

„Am acţionat în măsura efectivelor disponibile în intersecţiile din zona marilor magazine şi de la Bazar, unde, din cauza numărului foarte mare de maşini, s-au creat ambuteiaje. Explicaţia aglomeraţiei este simplă: la ora de vârf au fost foarte multe maşini în trafic, iar infrastructura este cea pe care o ştim”.

Petrică Jucan a transmis un apel către şoferi să respecte indicaţiile poliţiştilor din trafic, în caz contrar riscând să petreacă şi mai mult timp în coloanele de maşini. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, odată cu sosirea „stranierilor”.
 Vizualizări articol: 4005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Trafic de coşmar pe străzile Sucevei, odată cu sosirea „stranierilor”3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Huuuoooo!!! trimis de
(14 aug 2013, 11:10:55
toti macaronarii si capsunarii cu golfuri 3 umplu strazile oraselor cu cadavrele lor pline de rugina...mai sunt 2 saptamani si scapam de ei...huuu!!!
1.1  RE: Huuuoooo!!! trimis de
(14 aug 2013, 11:38:12
În fiecare an, în luna august e...VACANȚA MARE!
Ție-ți place, în loc să te oftici ai putea să te bucuri.
Dar dacă veneau toți cu Bentley și Lamborghini te deranja mai puțin?
Și încă un mic detaliu, Suceava nu e doar a ta, dacă nu mă crezi
întreabă-l pe Ștefan cel Mare, el însuși a spus că plăieșii lui pot să plece oricând, oriunde și se pot întoarce oricând și de oriunde călare pe orice fel de Golf, VW, BMW,etc.
Unde mai pui că poate acasă au lăsat părinți, prieteni, rude cu care vor să se reîntâlnească.
Însă Constituția îți garantează dreptul de a huidui, așa că...bagă!
2.   Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 11:45:53
nu ar fi problema ca vin "stranierii" ,oamenii muncesc pe rupte acolo,gunoieri,sterg la ☭ batrani,pe santier,in agricultura,baga saracii nici n-au timp sa se odineasca...bravo lor ca muncesc si nu fura...dar problema e ca,cand ajung aici.....vin toti cu masinile lor..parca nu ar putea sa mearga si ei cu autobuzul la mall....sa fie traficul mai liber.dar vin aici si se dau mari smecheri....compara preturile in euro ,parca nu stiu ce mare realizare au facut...acolo la ei nu prea cred ca circulau asa des cu masinile.....acolo erau sclavi la straini si vin in romania si cumpara si aduc bani toti la straini(carefur,auchan,selgros etc..toti sunt straini,..deci banii toti la straini se duc)
2.1  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 11:58:16
Vorba vine, aduc bani la straini... Banii aceia sunt adusi si la romani. O parte din produsele comercializate sunt made in Romania. Din banii adusi intr-un hypermarket se platesc salarii catre romanii care lucreaza acolo, din banii care se aduc acolo se platesc taxe catre stat... mare parte din banii lasati intr-un centru comercial se invart tot acolo. Bineinteles, profitul, apoi se duce in buzunarul neamtului, francezului, etc. Statul roman e un filtru de bani foarte bine pus la punct. Stai linistit.
2.2  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 12:42:25
@UNU_ALTU Nu sunt în totalitate de acord cu tine.
În primul rând cred că asta cu ”sclavi la străini” e o etichetă pripită. Păi cei care muncesc în România(pe șantier, în agricultură, gunoieri) ce sunt, sclavi la români?
Or fi sclavi cu toții, într-un fel sau altul, însă aici e o chichiță: dacă tot e să fie sclavi, au ales să facă asta pe bani mai mulți. Nu e o motivație suficientă?
Sau era mai bine să fie patrioți desăvârșiți și să rămână acasă ca să facă jocurile unor găști de îmbuibați nesătui, și asta pe bani muuult mai puțini.
Nimeni nu e bucuros să presteze printre străini, dar deocamdată, pentru mulți asta e singura posibilitate de a-și asigura un trai relativ decent. În România, din păcate, decent înseamnă să nu mori de foame.
Pe de altă parte, ai dreptate cu ăia care se dau șmecheri. Noroc că cei mai mulți nu sunt așa. N-avem ce face, proști sunt peste tot.
Aaa... uitam: cei care fac comparație cu prețurile în euro nu o fac pentru că ar fi șmecheri. După ce trăiești mai mulți ani prin țări din zona euro, e normal să ”gândești” în euro. Închipuie-ți că de mâine România intră în euro, vei vedea că atunci când te vei uita la prețuri primul lucru care-ți vine-n cap va fi: ”cât vine
asta-n lei?”
Nicidecum nu vreau să fac pe avocatul stranierilor, totuși cred că ăsta e un fenomen ce trebuie abordat cu mai mult calm.
2.3  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 12:46:46
Și încă ceva: tu mergi la mall cu autobuzul, sau cu mașina ta? No offence...
2.4  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 12:49:20
ai dreptate intr-un fel...mai degraba lucrezi pentru straini in strainatate decat aici in romania..in romania daca esti angajat la carefur,metro,kaufland selglos etc...lucrezi tot pentru straini pe un salariu mizer in tara la tine deci e foarte dureros...aici suntem de vina noi....pentru ca ne multumim sa avem un loc de munca chiar daca e platit cu salariu minim.....un agajat la kaufland in romania nu cred ca are acelasi salariu ca un angajat kaufland in germania..desi e acelasi patron si sunt acelasi preturi....
2.5  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 13:02:47
cu autobuzul pentru masina am vandut-o...si cand aveam masina mergeam cateodata cu masina cand era traficul mai liber....si cand era aglomerat preferam sa iau maxi taxi..mergeam cateva statii si pe jos daca era frumos afara.....in fine asta e altceva...am fost si eu plecat prin belgia...dar nu am uitat bani...banii nu ai cum sa ii uiti niciodata,...ei doar fac asa la impresie cu euro....eu cunosc si lira englezeasca chiar daca nu am fost in anglia....poti sa fii plecat si 10 ani din romania nu ai cum sa uiti banii....
2.6  RE: Imi este scarba... trimis de
(14 aug 2013, 13:24:04
Nu e vorba că uiți banii.
Eu când mai vin pe-acasă, când fac cumpărături, în mod aproape automat fac o comparație în euro, dar nu pentru că dau pe dinafară de șmecher, e un fel de reflex, pentru că cea mai mare parte a timpului operezi cu euro, deci e normal să-ți faci o referință în euro.
Aaa...că mai sunt și dobitoci care flutură euro dorind să facă impresie, asta-i altceva, ăia-s niște gunoaie, niște prostani care nu merită nici un dram de atenție.
3.   Bun venit stranierilor! trimis de
(14 aug 2013, 14:14:52
Le urez bun venit "stranierilor", cărora ar trebui să le mulțumim, pentru că datorită lor țara asta mai este înca pe linia de plutire. "Căpșunarii" au fost împreună cel mai mare investitor străin în ultimii ani, și dacă nu erau miliardele de euro trimise anual în țară, România ar fi dat rapid faliment, "mulțumită" incompetenței și hoției celor care guvernează.

Iar pentru traficul de coșmar dați-le pumni celor din primărie, care au aprobat construirea de centre comerciale în zone deja aglomerate, fără să mărească capacitatea arterelor de circulație. Iar sensul ăla giratoriu de la Mall mai mult încurcă decât ajută la fluidizarea traficului. A fost pus acolo numai ca să-și facă reclamă Iulius Mall.
3.1  RE: Bun venit stranierilor! trimis de
(15 aug 2013, 21:22:25
pt Beavix...nu cred ca "capsunarii" duc banii la noi in tara..cel putin dupa ce am intrat in uniunea europeana....auchan,kaufland,c etc..sunt firme straine deci banii tot la straini se duc...deci care e investiatia lor? adevarat e ca ne raman taxele si impozitele...dar asta duce si un angajat de la auchan care primeste salariu si cumpara de la carefur si invers....
4.   Bullshit trimis de
(14 aug 2013, 14:28:30
Titlul si articolul sunt capcana pentru prosti. Traficul e de cosmar din cauza ca nu sunt drumuri care sa satisfaca nevoile de transport din sec. XXI. Nicaieri in tara.
5.   Inca doua saptamani! trimis de
(14 aug 2013, 14:29:09
Din nou e luna august si iar s-au intors dezradacinatii in tara. Parcheaza in locuri interzise asa cum nu ar face in afara, chefuiesc pana la o bucata de noapte deranjandu-ne pe noi cei ce nu prea avem chef de petreceri, pentru ca maine e o noua zi de munca, tarsie slapii in urma lor ca niste handi, se uita la tine la casele de marcat din supermarketuri ca la niste rude sarace venite de la tara s.a.m.d. Ceea ce nu stiu acestia este ca noi stim cum isi mananca de sub ei acolo, cum sterg dosul babelor, cum respecta toate legile de frica si cum stau clai gramada in apartamente inchiriate pentru a iesi cat mai ieftin.
Totul are un pret, dar mai ales prostia si incultura. O sa treaca si cele doua saptamani si vom reveni la traiul nostru asezat fara a regreta vreo clipa ca a-ti plecat. Poate nici nu va mai intoarceti ?!
5.1  RE: Inca doua saptamani! trimis de
(14 aug 2013, 15:18:42
Așa e, ai dreptate... Mai rabdă vreo două săptămâni, după care te poți întoarce la traiul tău așezat(poziția în genunchi).
Uite, dacă vrei vorbesc cu băieții să te lase să mănânci și tu de sub ei pofticioaso!
Hmmm...”a-ti plecat”...greșeală de neiertat pentru o deșteaptă ca tine.
Dar asta e, atâta poate o casieră care și-a obținut postul pe pile(sau mai degrabă pe genunchi!)
De unde știu asta? De acolo de unde știi tu ce fac ”dezrădăcinații
5.2  RE: Inca doua saptamani! trimis de
(14 aug 2013, 15:20:45
” în alte țări.
6.   Șangalinga danga mi se rupe ștanga(de proști) trimis de
(14 aug 2013, 16:39:57
10 pentru BEAVIX !
7.   Vina! trimis de
(14 aug 2013, 16:52:34
Ce tot va mai scarpinati la cxxie degeaba, vina este a primariei care nu a reusit in 23 de ani sa faca o infrastructura moderna si care a aprobat mall-uri si supermarket-uri drept in buricul targului. Asta este adevarata imagine a Sucevei, cea din luna august cand toti sucevenii sunt acasa. Am fost in BV si CT in plin sezon si aia nu se plang nici de turisti si nici de stranieri, ba se bucura ca fac vanzare. Asa primari asa oras !!!
8.   Mihaelăăă... trimis de
(14 aug 2013, 17:30:59
De ce imi stergi comentariul,am sa ti duc o ciucalată italienească,o tufa de flori și un pupic drăguț pe obrajior sa nu ma mai cicalesti ,OK.?
8.1  RE: Mihaelăăă... trimis de
(14 aug 2013, 17:46:22
Eu o să-ți dau un șut în fund,scorpie !
8.2  RE: Mihaelăăă... trimis de
(14 aug 2013, 20:41:42
Fantasma,pregateste un Peroni ca ii las pe aistea in traficul lor si In satul lor numit Suceava....ITALIAAAAAA sto arivandooooo!!!!!
9.   Autoritati trimis de
(14 aug 2013, 18:30:51
Bai autoritatilor, lasati prostiile si faceti un proiect de adaptare a infrastructurii la dimensiunea traficului. Ulitele din SV au fost proiectate si construite in anii '50 cand numarul de masini / ora nu depasea 10-20. Puneti osul la munca, nu va vaitati ca impotentii:
"Explicaţia aglomeraţiei este simplă: la ora de vârf au fost foarte multe maşini în trafic, iar infrastructura este cea pe care o ştim" Nea' Tilica de la Politie are dreptate in felul lui, mai marii judetului dorm in papuci, nici unul nici altii nu au fost in stare sa caute o solutie pentru eficientizarea infrastructurii rutiere...
10.   Clar... trimis de
(14 aug 2013, 20:06:18
Din cate vad din postarile voastre, trebuie sa privim lucrurile pe mai multe planuri. in primul rand aglomeratia se datoreaza drumurilor facute in anii 80, populate cu masini ca in anul 2013. Infrastructura veche= aglomeratie.
In al doilea rand aglomeratia se datoreaza si stranierilor veniti in tara, multi fara o pregatire scolara adecvata, si aici ma refer la un minim liceu, care au vazut oportunitatea de a face mii de euro cu cele 7 clase a le lor. Serviciul ma obliga sa conduc, si fara exagerare cam 40% din masinile cu numere de I,E, D sau GB, sunt conduse de astfel de indivizi. Depasesc fara sa se asigure, nu semnalizeaza la schimbarea benzilor, etc. 40% consider ca e un procent mare.
In alta ordine de idei,off topic, nu am nimic cu cei care muncesc acolo, Foarte bine, insa am o problema cu cei care uita ce lapte au supt, si dupa 2 ani de italia ii auzi prin auchan: "Stai asa fata, vreau chestia aia..... como se dici (regret pt greselile gramaticale)..... asa, gem de prune. Frate nu poti sa sustii ca ai uitat limba materna, si te dai mare ca stii 3 cuvinte in italiana. Directorul opere din viena e plecat de 50 de ani din Romania, si ne vorbeste limba mai bine ca multi altii din tara.
Spun unii mai sus, ca romania e pe linia de plutire datorita stranierilor, Nu stimate domn sau doamna, Romania e pe linia de plutire datorita indivizilor ca mine, care au preferat sa stea in tara, sa isi faca un bussines sa platesca salarii, sa plateasca taxe si impozite cum nu mai exista in alta tara din UE, sa isi toace nervii si banii cu Institutii impotente conduse de impotenti.
11.   Suceveanul trimis de
(14 aug 2013, 20:31:56
suceveanule cat este profitul tau pe luna dar sa fii sincer?
11.1  RE: Suceveanul trimis de
(14 aug 2013, 21:11:06
De supravietuire, si fiind la inceput e perioada in care se reinvesteste cat mai mult posibil.
12.   @10 trimis de
(14 aug 2013, 20:46:48
Sorine,nu ți-ai dat seama că Suceveanul e un cocalar ?Uită-te la formularea lui:„frate nu poți să susții etc”.Cel mult e un cioban care nenorocește mașinile stranierilor când merg în service.Adică mânuiește foarte bine ciocanul.Un lingău și un lăudăros.Ce tare ești „frate” !
13.   Niciodata nu o sa fie toti cu aceeasi idee... trimis de
(14 aug 2013, 21:06:14
-in capitala judetului nu circula doar cei din orasul SV,ci din tot judetul,si deci as vrea sa stiu si eu cati ati merge la cumparaturi din afara orasului Suceava cu autobuzul (maxi-taxi)? Stiu ca exista si prostie la unii,dar haideti sa nu ii bagam pe toti in aceeasi oala! Sa stiti ca cei care lucreaza in afara (desi nu e atat de usor cum cred unii),fac totusi ca sa traiasca si cei din Romania prin ceea ce construiesc sau investesc in Romania,dandule de lucru si la cei de-acasa.Cu salariile unui muncitor roman,sunt curios cat ar putea sa cumpere de la mall sau de la celelalte magazine din Romanaia (dedeman,bau max,careffour,etc)? Deci? Chiar daca o parte din bani merg in strainatate,totusi sunt multi care au posibilitatea sa aiba si ei de lucru acasa,caci altfel s-ar inchide multe magazine si multe santiere."Demulte ori mi-a parut rau ca am vorbit...dar de putine ori ca am tacut."
14.   To be, or not to be trimis de
(14 aug 2013, 23:15:58
Incerc sa identific ce "probleme" au "scriitorii" de mai sus...am gasit 3 variante:
1.au plecat "rupti in c.u.r" din Romania si acu s-au intors cu bani si sunt cineva?Daca da atunci este trist si merita doar un "igonre" din partea noastra.
2.S-au deranjat ca sunt criticati chiar daca nu toti sunt vinovati?Atunci au dreptate.
3.Dupa ce au plecat din tara se considera o rasa superioara?Atunci este si mai grav pentru ca Hitler si Raducioiu au incercat asta si s-au facut de ras.
Si ca sa inteleaga unul dintre cei care au scris mai sus, sa traiesti decent in Romania trebuie doar sa muncesti.Poate cand era el in Romania nu avea ce sa manance si isi dorea sa fie decenthappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei