Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. Acordul cu FMI este unul de supravieţuire

Luni, 12 August 2013 (15:10:24)

PDL îi cere premierului Victor Ponta să spună public "ce înseamnă un român bogat" şi să precizeze care sunt angajamentele luate în faţa FMI, a declarat luni deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, arătând că acordul cu FMI încheiat de premier "este unul de supravieţuire a României".

"PDL îi cere lui Victor Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. În opinia lui Victor Ponta, un om care închiriază o garsonieră cu 200 de lei este un om bogat. Înseamnă că România este o ţară plină de oameni bogaţi. Victor Ponta să ne spună public care sunt angajamentele luate în faţa FMI şi să le spună cetăţenilor ce trebuie să suporte în urma acestor angajamente", a afirmat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă după şedinţa BPN al PDL.

Ialomiţianu a arătat că, în urma încheierii noului acord cu FMI, românii vor plăti mai multe taxe şi impozite pe lângă cele 24 de noi impozite şi taxe introduse deja.

"În iarnă au introdus 21 de taxe, iar după rectificare încă 3 taxe", a menţionat Gheorghe Ialomiţianu, arătând că vor fi tăiate şi finanţările pentru spitale.

"Victor Ponta nu spune foarte clar că vrea să închidă spitalele, dar se ştie foarte clar că un spital fără finanţare nu poate să existe. Victor Ponta să spună clar ce cuprinde pachetul de bază pe care spune că îl oferă pacienţilor şi care sunt serviciile suplimentare. În scrisoarea către FMI nu se face această dezvoltare, nu se spune că pacienţii cu venituri mici nu vor trebui să suporte contribuţia suplimentară", a arătat Ialomiţianu.

Potrivit acestuia, PDL consideră că acordul cu FMI încheiat de Victor Ponta "este unul de supravieţuire a României".

"Acest acord ar trebui să fie în scopul combaterii sărăciei şi a şomajului. În acordul cu FMI nu este nicio măsură pentru relansarea economică", a precizat Ialomiţianu, care a mai spus că guvernul s-a angajat să introducă noi impozite şi taxe şi să reducă personalul din instituţiile şi companiile de stat.

Deputatul PDL a mai spus că are toate confirmările că tot ceea ce a apărut în spaţiul public legat de acordul cu FMI este adevărat şi a mai spus că el a avut discuţii cu delegaţia FMI, atât la Comisia de buget-finanţe a Parlamentului, cât şi la partid.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţinea vineri că PDL şi Traian Băsescu intoxică opinia publică, preluând informaţii neverificate. Ivan susţinea că noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite şi, din aceste motive, românii nu au de ce să-şi facă griji.

"Contrar tuturor intoxicărilor apărute în spaţiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite, altele decât cele legate de acciza la alcool şi introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, românii nu au de ce să îşi facă griji", afirma purtătorul de cuvânt al PSD, într-un comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. Acordul cu FMI este unul de supravieţuire.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. Acordul cu FMI este unul de supravieţuire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei