Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Serbia şi Ucraina au mulţi paşi de făcut să fie democraţii; să recunoască minorităţile

Luni, 12 August 2013 (14:14:31)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Serbia şi Ucraina "mai au paşi mulţi de făcut pentru a ajunge la a fi definite ca state democratic", el arătând că drepturile acordate minorităţilor naţionale sunt o emblemă a nivelului de democraţie.

"Drepturile pentru minorităţi sunt o emblemă a nivelului de democraţie. Pentru mine este clar că şi Serbia şi Ucraina mai au paşi mulţi de făcut pentru a ajunge la a fi definite ca state democratice. Încă nu se înţelege la nivelul politic, în aceste ţări, că avantajul de a avea minoritatea recunoscută a altui stat pe teritoriul tău este uriaş. Ei nu realizează încă acest tip de avantaje care consolidează relaţia bilaterală şi fac din ţara mamă un partener al acelui stat în orice fel de condiţii, nu numai când e vorba de minorităţi", a afirmat şeful statului, la Universitatea de vară de la Izvoru Mureşului.

Băsescu a precizat că preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi-a ţinut promisiunea în a fi adoptată o legislaţie care să permită învăţământul în limba maternă, însă problema ţine în prezent de aplicarea legii. Preşedintele a precizat că eforturile diplomaţiei româneşti se vor concentra asupra implementării legislaţiei existente în Ucraina, care ar fi similară cu aceea din România.

"Pe noi ne deranjează faptul că în Ucraina se încearcă această împărţire a românilor în moldoveni şi români", a menţionat Băsescu.

El a făcut un apel către toţi cei aflaţi în afara graniţelor să se declare români cu ocazia recensămintelor care vor fi organizate în perioada următoare.

"Urmează recensăminte în diverse state din jurul frontierelor României. Declaraţi-vă, fraţilor, români, nu moldoveni, nu vlahi sârbi sau mai ştiu eu ce alte identităţi s-au construit în timpul regimurilor comuniste şi astăzi ne vine greu să spunem că mai suntem români. România tratează cu respectul cuvenit şi cu toată atenţia orice minoritate, fie că vorbim de vlahi, fie că vorbim de armâni, fie că vorbim de moldoveni care se recunosc a fi români. Deci, sprijinul României va veni pentru aceia care se recunosc a fi români", a mai afirmat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Serbia şi Ucraina au mulţi paşi de făcut să fie democraţii; să recunoască minorităţile.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Serbia şi Ucraina au mulţi paşi de făcut să fie democraţii; să recunoască minorităţile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei