Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul sesizează CSM şi DNA împotriva unui judecător care a admis ilegal executarea statului

Vineri, 19 Iulie 2013 (14:37:31)

Guvernul va sesiza CSM, DNA şi Inspecţia Judiciară împotriva unui judecător care a admis, fără să existe o hotărere definitivă şi irevocabilă, cererea unui executor judecătoresc de a executa silit statul într-un proces privind un teren retrocedat unui cesionar şi evaluat la circa 40 milioane euro.

Sesizarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Inspecţia Judiciară va fi depusă împotriva judecătorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti care a admis această cerere, după ce executorul judecătoresc mai încercase de cinci ori, de fiecare dată fără succes, să obţină câştig de cauză la sectoarele 1 şi 2, a declarat premierul Victor Ponta.

Executarea silită a fost solicitată pentru un teren de 40 hectare din carterul constănţean Anadalchioi evaluat la aproximativ 40 milioane euro, evaluare pe care Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a contestat-o în instanţă. La momentul la care judecătorul a admis cererea de executare silită a ANRP, procesul nu se încheiase, a precizat premierul.

"Este vorba de moştenitori ai unui teren din Anadalchioi, evaluat de instanţă, evaluator, la aproximativ 40 milioane euro, chiar dacă nu este pe Coasta de Azur. Suntem în proces, avem termen la instanţă în luna noiembrie, însă executorul judecătoresc - evident aici e vorba de un cesionar - nu ştiu pe ce criteriu deşi e prevăzut foarte clar în lege că e posibil la momentul la care hotărârea rămâne definitivă şi irevocabilă, în februarie 2013 a introdus cerere de executare silită la sectorul 1, dar i-a fost respinsă, în martie a introdus aceeaşi cerere la sectorul 1 şi i-a fost respinsă, în februarie la Judecătoria sectorului 2 respins, în martie respins la sectorul 2, în martie din nou respins la sectorul 2 şi, după ce a încercat la cinci judecători şi i-a fost respinsă cererea, a găsit judecătorul cel bun: Judecătoria sectorului 3 admite cererea, deşi nu e definitivă şi irevocabilă hotărârea, încuviinţează executarea silită a ANRP, deci a statului român", a relatat Ponta.

El a precizat că Ministerul Justiţiei va face sesizare la Inspecţia Judiciară şi CSM, iar Guvernul se va adresa DNA împotriva judecătorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecătoria sectorului 3, care a admis, ilegal în opinia premierului, cererea executorului în favoarea unui cesionar care nu dispune de o hotărâre definitivă a instanţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul sesizează CSM şi DNA împotriva unui judecător care a admis ilegal executarea statului.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul sesizează CSM şi DNA împotriva unui judecător care a admis ilegal executarea statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei