Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul Franţei, primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Băsescu

Joi, 11 Iulie 2013 (16:07:37)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi după-amiază la Palatul Cotroceni pe premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, la începutul vizitei sale oficiale de două zile în România.

Cei doi au făcut o poză oficială, după care au avut o întrevedere cu participarea celor două delegaţii, care este în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri.

La începutul întrevederii, preşedintele Traian Băsescu a arătat că se bucură foarte mult de faptul că oficialul francez a venit însoţit de "o importantă delegaţie", ceea ce exprimă interesul major al Franţei pentru România.

"De asemenea, mă bucură foarte mult faptul că parteneriatul nostru strategic, semnat la nivelul preşedinţilor (în 2008 - n.r.) a primit o foaie de parcurs cu ocazia vizitei domnului prim-ministru Ponta la Paris (în februarie 2013 - n.r.)", a mai afirmat preşedintele Băsescu.

La rândul său, premierul Franţei a mulţumit pentru primirea călduroasă de la Palatul Cotroceni şi a arătat că a venit în ţara noastră pentru întărirea parteneriatului strategic, având în vedere şi semnarea foii de parcurs pentru aplicarea acestuia.

La întrevederea de la Palatul Cotroceni sunt prezenţi şi miniştrii francezi ai Agriculturii, Stéphane Le Foll, Comerţului Exterior, Nicole Bricq, Mediului, Philippe Martin şi Thierry Repentin, ministru delegat pentru Afaceri Europene, precum şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin.

De partea română sunt prezenţi şeful Cancelariei Prezidenţiale, Cristian Diaconescu, precum şi consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu, Iulian Chifu, Bogdan Drăgoi şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

După întâlnirea cu preşedintele Băsescu, Ayrault va fi primit şi la Palatul Victoria, cu ceremonial militar, de către premierul Victor Ponta. Cei doi şefi de guverne vor avea apoi o întrevedere tête-à-tête, urmată de discuţii în cadrul delegaţiilor oficiale.

Totodată, cei doi premieri vor susţine şi o conferinţă de presă comună, urmând ca în cursul serii să participe împreună la inaugurarea noului sediu de pe Aleea Priveghetorilor, din Băneasa, al Liceului Francez "Anna de Noailles".

În cursul dimineţii de vineri, 12 iulie, cei doi premieri vor face o vizită la Titu, la Centrul Tehnic al Dacia-Renault. Vineri seara, oficialul francez va participa la recepţia de Ziua Naţională a Franţei organizată de Ambasada de la Bucureşti, care a fost devansată în acest an cu ocazia acestei vizite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Franţei, primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Băsescu.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Franţei, primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei