Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David vrea deschiderea de magazine cu specific românesc în Italia şi Spania şi târguri tradiţionale

Joi, 11 Iulie 2013 (14:40:29)

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a declarat, joi, că vrea deschiderea, cu ajutorul firmelor româneşti din străinătate, a unui lanţ de magazine cu specific românesc, dar în primă instanţă vor fi organizate târguri tradiţionale de 1 Decembrie.

David a susţinut că unul dintre proiectele ministerului pe care îl conduce vizează deschiderea unor reprezentanţe ale camerelor de comerţ româneşti în ţări precum Italia sau Spania, unde se regăsesc comunităţi importante de români.

"Proiectul vizează coagularea mediului de afaceri românesc din afară. Chiar dacă firmele sunt înregistrate în Italia şi Spania, ele au patroni români şi o cifră relevantă în această chestiune poate fi faptul că în Italia sunt circa 45 de mii de firme care au proprietar sau asociaţi români. Contribuţia acestor firme în PIB al Italiei este de 1,5, plus, minus la sută al Italiei", a afirmat David.

El a precizat că aceste firme româneşti vor putea facilita consumul de produse fabricate în România de către românii din străinătate.

"E un dublu scop, primul este acela de a încerca să oferim comunităţilor mari româneşti oportunitatea de a consuma produse făcute în România. (...) Toţi românii care trăiesc în afară îşi amintesc dacă nu cu nostalgie, chiar poate cu drag de produse tradiţionale: ciocolata cu rom, o anumită ţuică, convrigi tradiţionali dintr-o anumită zonă, ca să nu vorbesc de produsele tradiţionale, de cârnaţi şi tot ceea ce înseamnă brânzeturi", a afirmat ministrul.

El a precizat că doreşte realizarea unei reţele de magazine care să pună la dispoziţia românilor din străinătate astfel de produse, ceea ce va oferi o oportunitate deosebită producătorilor din ţară pentru o nouă piaţă de desfacere.

David a anunţat că în primă instanţă vor fi organizate târguri cu produse tradiţionale româneşti în jurul datei de 1 Decembrie sau 30 noiembrie, când este aniversată Ziua românilor de pretutindeni, sub titulatura "Produs în România".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David vrea deschiderea de magazine cu specific românesc în Italia şi Spania şi târguri tradiţionale.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David vrea deschiderea de magazine cu specific românesc în Italia şi Spania şi târguri tradiţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei