Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii BP al Camerei au primit tablete şi au avut prima şedinţă fără documente pe hârtie

Marţi, 18 Iunie 2013 (18:35:21)

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au trimit tablete şi au avut, marţi, prima şedinţă în care au renunţat hârtii în favoarea sistemului electronic, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, spunând că speră ca toţi deputaţii să aibă, în timp, astfel de dotări.

Zgonea a arătat că tabletele pe care le au membrii Biroului Permanent au fost primite gratuit, odată cu resemnarea contractului cu compania care a câştigat licitaţia pentru telefonia mobilă.

Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a ţinut pentru prima dată în sala de şedinţe a Comisiei juridice, care are un sistem electronic de urmărire a dezbaterii, iar presa a avut acces la prima parte a lucrărilor.

"A fost prima zi în care nu am avut hârtie la Biroul Permanent. Sper să pot extinde acest proiect anul acesta la toate comisiile permanente şi în departamentele Camerei Deputaţilor. Sper să fie un model mai eficient şi cu mi puţine costuri pentru Camera Deputaţilor", le-a explicat Valeriu Zgonea ziariştilor.

El a vorbit şi de economia care se va face dacă nu se va mai folosi hârtie. "Nu a fost niciun cost pentru aceste tablete, sunt în Camera Deputaţilor de mai multe luni de zile. Economia pe care o vom face pe an dacă reuşim numai la Biroul Permanent al Camerei şi la 2-3- comisii importante este de aproape 70.000 de lei", a adăugat Zgonea.

El a spus că anul tercut la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-au făcut 700.000 de copii de hârtie pentru materialele necesare şedinţelor.

"La Biroul Permanent anul trecut am făcut 700.000 de copii de hârtie, care ştiţi foarte bine că după ce se termină Biroul Permanent fiecare membru al Biroului Permanent le depozitează la biroul său şi probabil după un interval de timp le aruncă. Cu hârtia asta de 700.000 de copii cred că aţi reuşi toţi cei din presă să acoperiţi pe dinafară Palatul Parlamentului într-un an de zile. Dacă nu într-un an, atunci în doi", a apreciat Zgonea.

Valeriu Zgonea mai vrea ca stenograma şedinţei Biroului Permanent al Camerei să fie "live", deputaţii să aibă în timp fiecare tabletă, iar în Camera Deputaţilor "să nu mai plimbe niciun funcţionar public parlamentar o hârtie dintr-o parte într-alta".

"Eu sper ca într-un an şi jumătate să nu mai vedeţi căsuţele deputaţilor dând afară hârtie, copii ale proiectelor de lege", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. Întrebat dacă este nevoie de angajarea unor specialişti, Zgonea a spus că este nevoie de "experienţa unor oameni care se pricep în acest domeniu", fără a face alte precizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii BP al Camerei au primit tablete şi au avut prima şedinţă fără documente pe hârtie.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii BP al Camerei au primit tablete şi au avut prima şedinţă fără documente pe hârtie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei