Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS cere serviciilor de ambulanţă să alerteze echipajele pentru perioada de caniculă

Marţi, 18 Iunie 2013 (14:39:49)

Ministerul Sănătăţii a cerut, marţi, serviciilor de ambulanţă să alerteze echipajele şi să le suplimenteze dacă va creşte numărul persoanelor afectate de caniculă, iar direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale trebuie să stabilească locurile unde pot fi amenajate puncte de asistenţă.

Potrivit solicitării transmise de Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. Astfel, vor fi identificate, amenajate şi marcate în cadrul primăriilor, a farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale spaţii cu aer condiţionat, unde să poată fi distribuită apă populaţiei.

De asemenea, direcţiile de sănătate publică trebuie să verifice condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, respectiv dacă şi-au asigurat stocurile de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de canicula, dacă funcţionează generatoarele de rezervă şi dacă au rezerve de apă, a precizat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

În taberele şcolare, direcţiile de sănătate publică vor verifica dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, de cazare şi alimentaţie.

Verificări vor fi făcute şi în unităţi alimentare, pentru a vedea dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare la depozitarea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare. Totodată, se va verifica dacă angajaţii acestor unităţi şi-au făcut controlul medical periodic.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic a 1,5 - 2 litri de lichide, respectiv un pahar de apă la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, se recomandă consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Totodată, trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS cere serviciilor de ambulanţă să alerteze echipajele pentru perioada de caniculă.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS cere serviciilor de ambulanţă să alerteze echipajele pentru perioada de caniculă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei