Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Zeci de locuinţe inundate, mai mulţi bătrâni s-au refugiat în podurile caselor

Miercuri, 12 Iunie 2013 (16:22:59)

Câteva zeci de locuinţe au fost inundate în comuna ieşeană Andrieşeni, unde marţi seară un copil de 3 ani şi bunicul său au fost luaţi de o viitură, iar mai mulţi localnici s-au refugiat în poduri, după ce casele le-au fost inundate, pompierii intervenind pentru salvarea oamenilor.

Primarul comunei Andrieşeni, Ioan Căruntu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că 20 de locuinţe au fost inundate în urma ploii torenţiale de marţi seară, el precizând că precipitaţiile au totalizat 60 de litri pe metrul pătrat, în doar câteva zeci de minute.

Mai mulţi bătrâni s-au refugiat în poduri după ce apa le-a intrat în case, în unele locuinţe apa atingând 30 - 40 de centimetri.

Potrivit primarului, o parte dintre oameni, speriaţi de amploarea viiturii, au rămas câteva ore în poduri, fiind coborâţi de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, care au ajuns în comună pentru a-i ajuta pe localnici să scoată apa din casele inundate.

"Sunt 20 de gospodării afectate. Nu sunt case distruse, ci parţial avariate. Se scoate mâlul în continuare, dar se poate locui", a afirmat primarul Ioan Căruntu.

El a mai spus că zeci de animale au murit în timpul viiturii, fiind distruse totodată şi culturi agricole, dar şi gardurile locuinţelor.

"Nu am făcut încă o evaluare a pagubelor, pentru că suntem preocupaţi de căutarea copilului luat de ape", a spus primarul localităţii Andrieşeni.

El a precizat că echipele de intervenţie ale ISU Iaşi, ajutate de localnici, acţionează cu dificultate din cauza mâlului şi a animalelor moarte din curţile oamenilor.

Un copil în vârstă de 3 ani din comuna ieşeană Andrieşeni şi bunicul său în vârstă de 80 de ani au fost luaţi de o viitură puternică, marţi seară, în timp ce se aflau în curtea casei lor. Mai multe echipaje ISU au fost trimise la faţa locului, iar în urma căutărilor bătrânul a fost găsit mort.

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a declarat că băiatul a fost căutat pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, dar şi în cursul dimineţii, însă acesta nu a fost găsit.

El a spus că nu crede că mai sunt şanse ca băiatul să fie în viaţă.

"Sunt 41 de oameni care participă la căutări, pompieri, jandarmi şi poliţişti. De asemenea, sunt şi localnici care ajută la această operaţiune. Acţiunea s-a desfăşurat pe tot parcursul nopţii şi continuă şi la această oră. A fost trimis inclusiv elicopterul de la Iaşi, care s-a retras la căderea nopţii. Nu cred că mai sunt şanse ca băiatul să fie găsit în viaţă", a afirmat prefectul Romeo Olteanu.

El a precizat că operaţiunile de căutare se desfăşoară în comuna Andrieşeni, dar şi pe albia râului Jijia, care traversează localitatea.

În cursul zilei de marţi, în zona localităţii Andrieşeni a plouat torenţial, judeţul Iaşi fiind sub incidenţa codului galben.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Zeci de locuinţe inundate, mai mulţi bătrâni s-au refugiat în podurile caselor.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Zeci de locuinţe inundate, mai mulţi bătrâni s-au refugiat în podurile caselor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei