Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Invit la dezbatere civilizată; discuţia despre un referendum validat de CC nu e scandal

Miercuri, 12 Iunie 2013 (16:21:32)

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, miercuri, declaraţiile liderilor USL care reacţie la anunţul său privind referendumul, şeful statului invitând la o dezbatere publică civilizată şi arătând că discuţia despre un referendum validat de CC "nu e scandal".

"Contrar obiceiului, o să încerc o explicaţie pentru afirmaţiile pe care le-am auzit astăzi, şi anume legat de obiecţiunile mele cu privire la nerespectarea referendumului din noiembrie 2009. Ele au fost etichetate de lideri ai USL ca fiind scandal şi mahalagism", a precizat Traian Băsescu, la începutul declaraţiei pe care o face la Aeroportul "Henri Coandă", la plecarea la Bratislava la Summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală.

Şeful statului a precizat că invitaţia sa este la o dezbatere civilizată, chiar dacă au puncte de vedere diferite.

"Sper ca dezbaterea publică să nu continue în aceşti termeni, pentru că discuţia despre democraţie, despre un referendum validat de CC nu este scandal. Este obligaţia politicienilor responsabili să pună în aplicare rezultatele referendumului", a continuat preşedintele.

El a subliniat necesitatea unui dialog care să se desfăşoare public, pentru că "românii trebuie să ştie ce li se pregăteşte din punct de vedere constituţional şi trebuie să ştie dacă votul lor validat de Curtea Constituţională are valoare sau nu are".

"Eu cred că trebuie să aibă", a completat Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a catalogat drept "un nou scandal" anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind declanşarea unui nou referendum, liderul USL adăugând: "Trebuie să mai şi muncim, scandaluri am tot avut în ultimii ani".

Întrebat cum comentează demersul preşedintelui Traian Băsescu, care marţi seară a anunţat că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral, Victor Ponta a răspuns că este vorba despre "un nou scandal".

"Un nou scandal. Trebuie să mai şi muncim, că scandaluri am tot avut în ultimii ani. Ce vrea domnul preşedinte...e cetăţean, are dreptul, foarte bine. Noi vom îndemna cetăţenii să vină la referendum şi să voteze «Da», domnul Băsescu îşi va îndemna susţinătorii să vină să voteze «Nu». Tragem linie şi vedem dacă au fost mai multe răspunsuri de «Da» decât de «Nu»", a spus Ponta, la finalul întâlnirii liderilor USL care a avut loc miercuri dimineaţă la Senat.

Liderul PSD a mai spus că este dreptul preşedintelui "să facă orice referendum doreşte".

"Guvernul guvernează, nu dă din gură la televizor ce ar vrea şi ce nu ar vrea. Facem referendumuri câte vrea preşedintele, dar avem mult mai multe lucruri importante de făcut. Românii nu vor un nou scandal, iar domnul Băsescu nu o să reuşească să mă atragă într-un nou scandal", a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la afirmaţiile şefului statului, potrivit căruia viitorul preşedinte va rămâne pe post de "paiaţă" după revizuirea Constituţiei, că nu mai este dispus să discute toate elucubraţiile şi mahalagisme lui Băsescu.

Antonescu a spus că Traian Băsescu are declaraţii "deviante".

"Nu mai sunt dispus să comentez toate elucubraţiile domnului Băsescu. Are declaraţii deviante, nu mă interesează. Sunt dispus să discut, o fac de câte ori aveţi disponibilitatea dumneavostră, despre atribuţiile preşedintelui, despre modificările Constituţiei în sensul acesta, despre sensul, semnificaţia, justificarea lor. Asta, da, discut. Mahalagismele, fie şi ale domnului Băsescu, nu le discut", a spus Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Invit la dezbatere civilizată; discuţia despre un referendum validat de CC nu e scandal.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Invit la dezbatere civilizată; discuţia despre un referendum validat de CC nu e scandal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei