Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PC cere BOR puncte de vedere privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, problema avortului

Vineri, 26 Aprilie 2013 (18:09:38)

PC a transmis, vineri, Bisericii Ortodoxe Române o scrisoare prin care solicită puncte de vedere în privinţa unor chestiuni precum uniunile civile şi căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, problema avortului, a suveranităţii naţionale şi a statului naţional unitar în contextul globalizării.

"Partidul Conservator a transmis astăzi (vineri - n.r.) o scrisoare Bisericii Ortodoxe Române prin care solicită un punct de vedere în privinţa unor dileme şi provocări ale modernităţii ce suscită dezbateri fără precedent în întreaga lume cu privire la uniunile civile şi căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, problema avortului şi a suveranităţii naţionale şi a statului naţional unitar în contextul globalizării", se arată într-un comunicat remis de PC.

În ceea ce priveşte uniunile civile şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, PC întreabă "ce poziţie sugereaza Biserica Ortodoxă Română clasei politice din România".

"Partidul Conservator pune la baza tuturor acţiunilor şi demersurilor sale valorile fundamentale conservatoare: familia şi integritatea naţionala. În contextul recentelor dezbateri cu un grad de polarizare extrem de ridicat din Europa şi din lume în chestiunea uniunii civile şi a căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex - şi care nasc diviziuni sociale de un nivel neîntâlnit până acum - ce poziţie sugereaza Biserica Ortodoxă Română clasei politice din România? Către ce soluţie a acestei spinoase probleme, corelată în unele state şi cu problema adopţiei copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, crede Biserica Ortodoxă Română ca trebuie înclinata balanţa?", se arată în scrisoare.

De asemenea, PC întreabă "spre ce atitudine crede Biserica Ortodoxă Română ca trebuie să tindă clasa politica" în ceea ce priveşte problema avortului.

"În extrem de complexa chestiune a avortului şi a condiţiilor în care se face acesta, soluţionată în mod complet diferit de anumite state în egală măsură europene, precum Anglia şi Polonia, spre ce atitudine crede Biserica Ortodoxă Română că trebuie să tindă clasa politica, în contextul unei scăderi demografice notabile în România şi în multe ţări din Europa?", se mai arată în scrisoare.

PC mai întreabă Biserica Ortodoxă Română şi Sfântul Sinod ce poziţie adoptă în chestiunea suveranităţii naţionale. "În sfârşit, în chestiunea ce se anunţă extrem de dificilă a suveranităţii naţionale şi a statului naţional unitar în contextul globalizării şi al tendinţei către federalizare a mai multor continente şi popoare, extrem de relevantă astăzi, în contextul revizuirii Constituţiei, ce poziţie adoptă Biserica Ortodoxă Română şi Sfântul Sinod?", potrivit scrisorii citate.

"Biserica Ortodoxă Română şi valorile tradiţionale conservatoare reprezintă repere morale esenţiale într-o lume adeseori amorală. Orice chestionare şi sondare a cetăţenilor României arată importanţa covârşitoare acordată de aceştia problemei familiei, copilului, suveranităţii şi integrităţii naţionale. De asemenea, în aceleaşi sondaje efectuate în rândul populaţiei, Biserica Ortodoxă Română are întâietate în privinţa încrederii cetăţenilor. Este, în acest context, necesară, din partea partidelor politice în general şi a Partidului Conservator în special, o cultivare a dialogului etic cu instituţia pe care majoritatea populaţiei o percepe ca pe un înalt reper moral", menţionează comunicatul PC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PC cere BOR puncte de vedere privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, problema avortului.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC cere BOR puncte de vedere privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, problema avortului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei