Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FBI în Daghestan, pentru interogarea părinţilor fraţilor Tsarnaev

Miercuri, 24 Aprilie 2013 (14:10:41)

O delegaţie a Ambasadei Statelor Unite din Moscova a efectuat marţi o vizită în Daghestan cu scopul de a îi interoga pe părinţii principalilor doi suspecţi în dublul atentat cu bombă comis la Boston, a anunţat miercuri ambasada americană, relatează AFP.

"Un grup de la ambasada americană din Moscova a efectuat ieri (marţi) o vizită în Daghestan, în cadrul cooperării cu Guvernul rus, pentru a îi interoga pe părinţii" suspecţilor, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul ambasadei.

"Guvernul rus cooperează cu FBI în ancheta sa asupra atentatului de la maratonul din Boston", a adăugat el.

"Anchetatori din cadrul FBI i-au interogat toată noaptea pe părinţii fraţilor Tsarnaev la sediul FSB (Serviciul Federal de Securitate) din Daghestan", a declarat pentru AFP un ofiţer din cadrul poliţiei locale.

"Le-au pus întrebări în special cu privire la persoanele pe care Tamerlan le-a contactat în cursul ultimului sejur în Daghestan", în 2012, potrivit acestei surse.

"Părinţii au spus că Tamerlan nu a intrat niciodată în contact cu reprezentanţi ai islamului radical", a adăugat aceeaşi sursă.

"Dimineaţa, devreme, cuplul a putut să se întoarcă acasă, iar miercuri dimineaţa mama fraţilor Tsarnaev, Zubeidat, a fost adusă din nou la (sediul) FSB pentru continuarea interogatoriului", potrivit sursei citate.

Ministrul daghestanez de Interne Abduraşid Magomedov, a declarat că "Tamerlan Tsarnaev nu a avut contacte cu separatişti din Caucazul de Nord".

"Încercarea de a dovedi că Tamerlan a fost contaminat în Caucaz de idei aparţinând islamului radical este o manevră menită să arunce vina pe alţii", a apreciat el, citat de o purtătoare de cuvânt a ministerului, Satina Ubaidatova.

Părinţii celor doi fraţi suspectaţi în atentat locuiesc, în pezent, la Mahacikala, în Daghestan, o republică în Caucazul rus, la Marea Caspică, afectată de o rebeliune islamistă armată.

Tatăl lor, Anzor Tsarnaev "nu este nici el implicat în activităţi cu legătură cu islamişti din Caucaz", a subliniat ministrul.

Anzor Tsarnaev, un cecen născut în Kîrgîzstan, o fostă republică sovietică, în Asia Centrală, a declarat în mai multe rânduri, în ultimele zile, că este convins de nevinovăţia celor doi fii ai săi.

Poliţia federală americană (FBI) a fost criticată după ce a anunţat că autorităţile ruse i-au cerut să efectueze verificări asupra lui Tamerlan, pe baza unei "informaţii potrivit căreia el era un partizan al islamului radical, un credincios fervent şi că s-a schimbat în mod dramatic în 2010".

Fără să găsească detalii compromiţătoare, americanii au relaxat supravegherea.

Fraţii Tsarnaev, care au locuit atât în Kîrgîzstan, cât şi în Caucazul rus, au emigrat la începutul anilor 2000 în Statele Unite împreună cu părinţii lor, însă nu au întrerupt legătura cu Daghestanul, de unde este originară mama lor.

Tamerlan Tsarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, în noaptea de joi spre vineri.

Fratele său mai tânăr, Dzhokhar Tsarnaev, în vârstă de 19 ani, a fost rănit grav, dar se reface încet. Inculpat, luni, pentru utilizarea unei arme cu potenţial distructiv major, el riscă pedeapsa cu moartea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FBI în Daghestan, pentru interogarea părinţilor fraţilor Tsarnaev.
 Vizualizări articol: 769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FBI în Daghestan, pentru interogarea părinţilor fraţilor Tsarnaev5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei